Mirė žymi teatro pedagogė Algė Savickaitė (papildyta)

Antradienį, eidama 72-uosius metus, mirė žymi teatro pedagogė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Algė Savickaitė.

Per savo ilgametį darbą teatro pedagogikos srityje profesorė A.Savickaitė parengė dramos ir operos scenai per šimtą menininkų. Tarp A.Savickaitės mokinių - aktoriai Vytautas Rumšas (vyresnysis), Sigitas Račkys, Jūratė Onaitytė, Valentinas Masalskis, Vytautas Kernagis ir Vytautas Grigolis, Vytautas Šapranauskas, Gediminas Storpirštis, Sergejus Ivanovas, operos solistai Asmik Grigorian, Joana Gedmintaitė, Edgaras Montvidas, Edmundas Seilius, Ieva Prudnikovaitė ir daugybė kitų žinomų artistų.

1958 metais įstojo į tuometinę Lietuvos valstybinę konservatoriją (dabar - LMTA) ir įgijo dramos aktoriaus specialybę. Nuo 1964 metų ji dirbo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje. 1966-1969 metais mokėsi ir baigė Sankt Peterburgo valstybinį teatro, muzikos ir kinematografijos institutą, įgijo režisierės bei pedagogės specialybę.

Pedagogė buvo daugelio poetinių vakarų, koncertų ir spektaklių režisierė, parengė daugiau nei 30 skirtingų programų įvairiuose Lietuvos miestuose, Menininkų rūmuose, LMTA, Valstybiniame operos ir baleto teatre.

Ji parašė per 50 straipsnių, buvo išleista jos monografija „Aktoriaus sceniniai gabumai“.


Šiame straipsnyje: Algė Savickaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių