Mirė klaipėdietis smuikininkas Zigmantas Brazauskas

Ketvirtadienio rytą ligos patale mirė Zigmantas Brazauskas (1959–2012) – ilgametis Klaipėdos muzikinio teatro ir Klaipėdos kamerinio orkestrų pirmasis smuikas.

Visada buvęs kuklus žmogus, jis kukliai ir tyliai pasitraukė iš gyvenimo, atidavęs visą savo esatį, meilę, širdį, sveikatą ir talentą muzikai bei ją mylintiems žmonėms... Kolegos, dirbę kartu su juo turėjo gerą darbštumo ir atsidavimo pavyzdį. Muzikanto įvairiapusis talentas pasireiškė ne tik grojant uostamiesčio Muzikinio teatro ir Klaipėdos kameriniame orkestruose, pedagoginiame darbe Klaipėdos E.Balsio menų gimnazijoje. Jis muzikavo ir kvartete, lengvos muzikos ansambliuose bei džiazo projektuose. Savo muzikinius gebėjimus jis išugdė dar besimokydamas Vilniaus B.Dvariono muzikos mokykloje, vėliau – studijuodamas dabartinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Savo profesinėje karjeroje jis visuomet buvo pirmas, visada geriausias solistas, koncertmeisteris... Bendradarbiai orkestre turėjo į ką kreiptis patarimo, pagalbos... Sukūrę šeimą su operos soliste Dalia Kužmarskyte, jiedu augino du vaikus, dabar likusius našlaičiais.

Z.Brazauskas gimė 1959-ųjų lapkričio 13-ąją Vilniuje. 1977 m. baigė B.Dvariono vaikų muzikos mokyklos smuiko klasę, 1985 m. – smuiko specialybės studijas  Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, prof. J.Urbos klasėje. Nuo 1985 m. dirbo Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre orkestro koncertmeisteriu. Nuo 1992 m. buvo Klaipėdos kamerinio orkestro koncertmeisteris. Abiejuose orkestruose griežė pirmuoju smuiku...

Velionis Z.Brazauskas bus pašarvotas liepos 27 d., penktadienį, Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36). Atsisveikinimas su velioniu – nuo 11 iki 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilija

vilija portretas
Užuojauta šeimai

Laima

Laima portretas
Užuojauta artimiesiems. Didelė netektis

Rimas G.

Rimas G. portretas
Ilsėkis ramybėje, Zigmai. Nuoširdi užuojauta šeimai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių