Mirė JAV televizijos superžvaigždė Andy Griffithas

86 metų aktorius Andy Griffithas, JAV televizijos žvaigždė, visų numylėtiniu tapęs už tokias laidas ir serialus kaip 7-ojo dešimtmečio „Andy Griffito šou“ (The Andy Griffith Show) ir drama apie teisininkus „Matlokas“ (Matlock), antradienį mirė.

Žvaigždę pagerbė prezidentas Barackas Obama, kuris A.Griffithą pavadino „ypatingo talento atlikėju“ ir pridūrė, kad jį „mylėjo ištisos gerbėjų kartos ir gerbė pramogų pasaulio veikėjai, žengiantys jo pėdomis“.

A.Griffithas, kuriam 2005 metais tuometinis prezidentas George'as W.Bushas įteikė Prezidento laisvės medalį, mirė savo namuose Šiaurės Karolinoje, praneša žiniasklaida.

Serialas „The Andy Griffith Show“ jį pavertė visuotine garsenybe. Jis taip pat vaidino šerifą Teilorą seriale „Maiberis“, kurio veiksmas vyksta tame pačiame išgalvotame miestelyje kaip ir „Andy Griffito šou“. Kalbama, kad miestelio prototipas yra jo gimtasis Mount Eris Šiaurės Karolinoje.

Garsiausias jo vaidmuo didžiajame ekrane yra televizijoje išgarsėjantis kaimo vaikinukas iš 1957 metų Elios Kazanos juostos „Veidas minioje“ (A Face in the Crowd).

2010 metais A.Griffithas pasirodė televizijos reklamose remdamas B.Obamos pasiūlytą sveikatos apsaugos reformos įstatymą. Ta reklama vėliau buvo atšaukta, nes jis sulaukė šimtų grasinimų mirtimi.

Prie jo žvaigždės Holivudo šlovės alėjoje bus padėta gėlių, paskelbė organizatoriai.
Aktorius paliko trečią žmoną Cindi Knight ir įdukrą iš pirmosios santuokos. Jo įsūnis mirė 1996 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių