Mirė Holivudo aktorius L.Nielsenas (papildyta)

Komiškais vaidmenimis pagarsėjęs Holivudo aktorius Leslie Nielsenas būdamas 84 metų sekmadienį mirė, išsivysčius plaučių uždegimo komplikacijoms.

Kanadoje gimęs legendinis aktorius į ramiai užgeso ligoninėje netoli savo namų Floridos mieste Fort Loderdeilyje, apsuptas savo artimųjų.

Žvaigždės artimųjų paskelbtame pranešime sakoma: "Esame nuliūdę, kad mirė mūsų mylimas aktorius Leslie Nielsenas, kuris turbūt geriausiai prisimenamas kaip filmų "Nuogas ginklas" personažas leitenantas Frenkas Drebinas, tačiau savo karjera kine ir televizijoje džiaugėsi ilgiau nei 60 metų".

Būdamas paauglys, L.Nielsenas buvo priimtas į Kanados karališkąsias oro pajėgas, tačiau vėliau pasirinko aktoriaus karjerą.

Jo pirmasis vaidmuo - 1956 metų detektyvinėje dramoje "Išpirka", o vėliau L.Nielsenas sulaukė didelės sėkmės didžiajame ekrane ir televizijoje.

Pirmąjį komišką vaidmenį jis sukūrė 1980 metais pasirodžiusiame filme "Lėktuvas", o labiausiai išgarsėjo vaidindamas kino parodijose, tokiose kaip 1988 metų filmas "Nuogas ginklas. Iš ypatingojo policijos skyriaus bylų"ir du jo tęsiniai, sukurti 10-ame dešimtmetyje.

Pastaraisiais metais L.Nielsenas vaidino kino festivalių apdovanojimų pelniusiuose filmuose "Ar yra Kalėdų Senis", "Pats baisiausias filmas" trečioje ir ketvirtoje dalyse.

Paskutinį vaidmenį aktorius sukūrė pernykštėje kino parodijoje "Stenas Helsingas".

Per šešis dešimtmečius trukusią karjerą L.Nielsenas pelnė daugybę svarbių apdovanojimų. 1988 metais buvo atidengta jo žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje, o 2001 metais - Kanados šlovės alėjoje.

2002 metais aktorius tapo antrojo laipsnio Kanados ordino kavalieriumi.

Pastaruoju metu L.Nielsenas gyveno su ketvirtąja žmona Barbaree Earl. Su savo antrąją žmona Alisande Ullman jis susilaukė dviejų dukrų - Mauros ir Theos.


Šiame straipsnyje: Leslie Nielsenas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių