Mirė garsus britų kino režisierius M. Winneris

Būdamas 77-erių mirė britų kino režisierius ir restoranų ekspertas Michaelas Winneris, kurio garsiausia juosta yra „Mirties troškimas“, pirmadienį pranešė velionio našlė.M.Winneris, kuris jau ilgokai sirgo, pernai nemažai laiko praleido ligoninėje, mirė savo namuose prestižiniame Londono Kensingtono rajone, sakoma Geraldine Winner pareiškime.

„Michaelas buvo nuostabus žmogus, puikus, linksmas ir dosnus. Mano gyvenimas neteko šviesos“, - sakė našlė, pažinojusi M.Winnerįmaždaug pusę amžiaus, tačiau ištekėjusi už jo tik prieš dvejus metus.

Per daugiau nei penkis dešimtmečius trukusią karjerą kine M.Winneris dirbo su tokiomis žvaigždėmis kaip Marlonas Brando, Robertas Mitchumas ir Faye Dunaway.

Tačiau garsiausias režisieriaus juosta išliko „Mirties troškimas“, kurioje velionio aktoriaus Charleso Bronsono suvaidintas architektas tampa piktadariu po jo šeimą ištikusių nelaimių. Režisierius taip pat yra sukūręs du serialus.

Vėliau M.Winneris ėmėsi restoranų kritiko darbo ir rašė Ruperto Murdocho (Ruperto Merdoko) laikraščio „Sunday Times“ skilčiai „Winner's Dinners“.

Daugelio britų atmintyje įstrigo režisieriaus vienoje automobilių draudimo reklamoje panaudota frazė „Nusiramink, brangioji“, kuria kartą net pasinaudojo premjeras Davidas Cameronas, ramindamas savo oponentę parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių