Mirė garsus amerikiečių rašytojas fantastas R.Bradbury

Ray Bradbury, legendinis mokslinės fantastikos kūrėjas, parašęs „451 Farenheito“ (Fahrenheit 451) ir „Marso kronikas“ (The Martian Chronicles), mirė eidamas 92-uosius, pranešė trečiadienį jo artimieji.

„Pasaulis neteko vieno geriausio visų laikų rašytojo, vieno brangiausių ir man. Ilsėkis ramybėje, Ray Bradbury (seneli)“, - užrašė tinkle „Twitter“ jo vaikaitis Danny Karapetianas.

1920 metų rugpjūčio 22 dieną Vokigane, Ilinojuje, gimusio Ray Bradbury'io kūryboje gausu pamokomų istorijų apie pavojingus sutvėrimus.

Bene geriausiai skaitytojai prisimena šaltojo karo metais, 1953-aisiais, parašytą jo romaną „451 Frenheito“, pasakojantį apie cenzūros ir griežtos kontrolės siaubus totalitarinėje valstybėje. Šį kūrinį 1966 metais ekranizavo Francois Truffaut.

„Didelį džiaugsmą gyvenime teikė kas rytą keltis ir lėkti prie spausdinimo mašinėlės, nes šaudavo nauja mintis“, - 2000-asiais yra pasakojęs rašytojas.

„Tas jausmas, kurį patiriu kasdieną, labai primena laikus, kai buvau dvylikos“, - prisiminė jis švęsdamas 80-metį.

Ne vienos literatūrinės premijos laureatas iš viso parašė beveik 600 novelių ir 30 knygų, tarp jų „Marso kronikas“ (The Martian Chronicles) apie žmogaus mėginimą kolonizuoti Marsą ir netikėtas pasekmes.

Būtent šios iš atskirų apsakymų susidedančios knygos pasirodymas 1950 metais autoriui atnešė tarptautinę šlovę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių