Mirė filmo „Vėjo nublokšti“ aktorė Ann Rutherford

Holivudo aktorė Ann Rutherford (En Raderford), labiausiai žinoma dėl Skarlet O'Haros optimistiškos jaunesnės sesers Karin vaidmens garsiajame filme „Vėjo nublokšti“ (Gone With The Wind), mirė Los Andžele, būdama 94 metų.

A.Rutherford, kūrusi savo karjerą kine, radijuje ir televizijoje, mirė pirmadienį savo namuose Beverli Hilse, o anksčiau skundėsi širdies sutrikimais, jos artima draugė aktorė Anne Jeffreys (En Džefris) sakė dienraščiui „The Los Angeles Times“.

Sudariusi kontraktą su kino studija MGM, A.Rutherford pirmiausiai tapo žinoma kaip nuolatinė aktoriaus Mickey Rooney (Mikio Runio) partnerė kino sagoje apie Endį Hardį, vaidindama jo paauglę draugę Poli Benedikt.

Ji taip pat vaidino dešimtyse kitų filmų, taip pat pasirodė kartu su Vivien Leigh (Vivjen Li) kino klasika tapusioje 1939 metų juostoje „Vėjo nublokšti“.

A.Rutherford yra pasakojusi „The Los Angeles Times“, kad išmeldė vaidmenį šiame filme iš tuomečio MGM vadovo Louiso B.Mayerio (Liujiso B.Mejerio), nes „norėjo pamatyti, kaip knyga tampa gyvenimu“.

Karjerą kine jis baigė apie 1950 metus, tačiau 8-ojo dešimtmečio pradžioje vėl filmuodavosi, įskaitant pasirodymus televizijos seriale „Bobo Njuharto šou“ (The Bob Newhart Show).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių