Mirė britų siaubo filmų žvaigždė I.Pitt

Kino aktorė Ingrid Pitt, likusi gyva nacių koncentracijos stovykloje, pabėgusi į komunistinės Rytų Vokietijos, o vėliau tapusi viena iš žinomiausių Didžiojoje Britanijoje kurtų siaubo filmų žvaigždžių, mirė antradienį, būdama 73 metų, pranešė jos dukra.

Steffanie Pitt sakė, kad jos motina susmuko praeitą savaitę, važiuodama į jos gimtadienio proga surengtą vakarienę. Aktorės mirties priežastis nežinoma, tačiau dukra minėjo, kad jos motinos sveikata pastaruoju metu buvo pašlijusi.

Didžiojoje Britanijoje I.Pitt labiausiai žinoma dėl žavios kraujo čiulpikės vaidmenų filmuose "Vampyrės meilužės" ir "Grafienė Drakula".

Lenkijoje gimusi I.Pitt, kurios motina buvo žydė, per Antrąjį pasaulinį karą kartu su šeima pateko į nacių koncentracijos stovyklą, būdama penkerių metų.

Karą ji išgyveno, tačiau savo planuoto sceninio debiuto vakarą buvo priversta bėgti iš Rytų Berlyno per Šprė upę, kad nebūtų sučiupta komunistinio režimo pareigūnų.

Ši drama baigėsi, ko gera, įspūdingiau nei daugelis siaubo filmų, kuriuose vaidino I.Pitt: perplaukusi upę, ji buvo išgebėta gražuolio JAV pajėgų leitenanto, su kuriuo vėliau susituokė.

I.Pitt persikėlė gyventi į Ameriką, o iširus santuokai apsistojo Ispanijoje, kur pradėjo karjerą didžiajame ekrane, nors prastai mokėjo ispanų kalbą. Kino kūrėjams aktorė krito į akį, stebėdama koridos pasirodymą, ir buvo pakviesta filmuotis Holivude bei Didžiojoje Britanijoje statomuose siaubo filmuose.

Holivude ji išgarsėjo suvaidinusi 1968 metų veiksmo ir nuotykių dramoje apie Antrąjį pasaulinį karą "Where Eagles Dare".

Vėliau I.Pitt bendradarbiavo su britų kino studija "Hammer Films", sukūrusia daug klasika tapusių siaubo filmų.

Kartu su filmo "Drakula" žvaigžde Christopheriu Lee ji suvaidino 1971 metų trileryje "Krauju pasruvęs namas" ir 1973 metų filme "Karklų žmogus".

I.Pitt taip pat sukūrė įvairių kitų vaidmenų kine ir televizijoje, tačiau labiausiai žinomi 8-o dešimtmetyje susuktos kino juostos apie vampyrus, dėl kurių šią aktorę gerbėjai praminė "Anglijos siaubo pirmąja dama".


Šiame straipsnyje: Ingrid Pitt

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių