Mirė 95 metų aktorė, „Oskaro“ laureatė Celeste Holm

„Oskaro“ laureatė Celeste Holm - „ne“ negalinti pasakyti mergaitė iš miuziklo „Oklahoma!“ - mirė, sekmadienį pranešė jos šeima. Jai buvo 95-eri.

C.Holm, kuri geriausios antrojo plano aktorės „Oskarą“ laimėjo 1948 metais, už darbą filme „Džentelmenų susitarimas“ (Gentlemen's Agreement), o vėliau suvaidino 1956-ųjų „Aukštuomenėje“ (High Society), mirė savo namuose Niujorke.

Prieš savaitę ji buvo paguldyta į ligoninę, sakė jos dukterėčia Amy Phillips. „Ji mirė ramiai, savo namuose, savo pačios lovoje, netoliese esant vyrui, draugams ir giminaičiams“, - sakė ji.

C.Holm taip pat buvo nominuota „Oskarams“ už vaidmenis 1950-ųjų filme „Ateik į tvartelį“ (Come to the Stable), kuriame vaidino vienuolę prancūzę, ir 1951-ųjų juostoje „Viskas apie Ievą“ (All About Eve) su Bette Davis.

Tačiau labiausiai C.Holm išgarsino vaidmuo 1943 metų filme „Oklahoma!“, kuriame ji įspūdingai dainavo ir pareiškė: „Aš negaliu pasakyti “Ne!„ (“I Cain't Say No!").

1957 metais C.Holm, kurios tėvas buvo norvegas, draudimo ekspertas, o motina - amerikiečių rašytoja ir artistė, buvo apdovanota Šv. Olavo 1-ojo laipsnio ordinu už pagalbą gelbstint vieną iš Norvegijos nacionalinių vertybių - škuną.

C.Holm buvo ištekėjusi penkis kartus, paskutinį kartą - už 46 metais jaunesnio Franko Basile'o. Jų vestuvės įvyko per jos 87-ąjį gimtadienį 2004 metais.

Netrukus po to ji įsivėlė į bylinėjimąsi, kuris truko daug metų ir kainavo jai 2 mln. dolerių už advokatų paslaugas.

2011-aisiais ji patvirtino, kad nebesikalba su savo dviem sūnumis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių