Mirė 90-metė „Cosmopolitan“ redaktorė Helen Gurley Brown

Žvitrioji „Cosmopolitan“ redaktorė Helen Gurley Brown, kuri išdalijo tūkstančius patarimų apie seksą vienišoms moterims, pirmadienį mirė.

Jai buvo 90.H.Gurley Brown darė įtaką 64 tarptautinėms šio į dideles intelektualines aukštumas nepretenduojančio blizgaus žurnalo versijoms.

Nors žurnalas yra skirtas pirmiausia į trečią dešimtį metų vos įžengusioms moterims, juo domisi ir žavisi visi, ieškantys 77 „pritrenkiančių“ sekso pozų ar kitų „Cosmo“ išminties perliukų.

H.Gurley Brown mirė trumpai pagulėjusi Niujorko presbiterijonų ligoninėje, pranešė žiniasklaidos korporacija „Hearst“.

„Daugelio legenda vadinamos Gurley Brown poveikis populiariajai kultūrai ir visuomenei pasiekė visą pasaulį, iš pradžių - su jos 1962-ųjų bestseleriu “Seksas ir vieniša moteris„ (Sex and the Single Girl), o paskui ji daugiau kaip tris dešimtmečius darė asmeninę įtaką “Cosmopolitan„, - sakoma pranešime. - Jai valdant “Cosmopolitan„ visame pasaulyje tapo “vienišų merginų„ biblija“.

„Cosmo“, kaip dažnai žurnalas pats vadina save, iš kitų moterims skirtų leidinių išsiskiria atsidavimu patarimams sekso ir santykių klausimais, kurie dėstomi gyva kalba ir papildo įprastas mados naujienas bei diskusijas apie makiažą.

H.Gurley Brown vadovavimą tuomet konservatyviam žurnalui perėmė 1965 metais ir ėmėsi skleisti savo žinią „geroms mergaitėms - dangus, o blogoms mergaitėms - viskas“.

9-ajame dešimtmetyje žurnalas pasiekė 300 puslapių apimtį; trečdalis puslapių skiriama brangioms reklamoms. Šiuo metu jis leidžiamas 35 kalbomis daugiau kaip šimte valstybių.

2006 metais H.Gurley Brown savo knygos „Seksas ir vieniša moteris“ poveikį paaiškino tuo, kad ji pakeitė pusiausvyrą miegamajame.

„Prieš tai, kai parašiau savo knygą, buvo manoma, jog seksas yra vyrams, o moterys tik nusileidžia, kad jiems įtiktų, - sakė ji. - Bet aš parašiau tai, kas, kaip žinojau, yra tiesa: kad seksas yra malonus ir moterims, ir vyrams“.

Niujorko meras Michaelas Bloombergas ją pavadino „kvintesencine niujorkiete: niekada nebijančia kalbėti atvirai ir visada turinčia patarimų“.„Ji plėtė ribas ir dažnai jas peržengdavo, pramindama kelią jaunesnėms moterims“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: Helen Gurley BrownCosmopolitan

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių