Miestelio gyvenimą pagyvino naujas kultūros centras

Atidarius naują modernų kultūros centrą Dusetose, Zarasų rajone, miestelio kultūrinis gyvenimas pagyvėjo.

Beveik kasdien čia vyksta renginiai, pritraukiantys pilną salę žiūrovų.

Keletą metų statytas kultūros centras dabar pilnas ir mažų, ir suaugusių.

„Tai įspūdingas kultūrnamis. Anksčiau buvo labai senas, medinis pastatas, o dabar čia viskas tobula“, – susižavėjimo neslėpė kalbinta centro lankytoja.

Apie pusantro tūkstančio kvadratinių metrų ploto modernus kultūros centras per penkerius metus iškilo vietoj senųjų kultūros namų.   Pastato rekonstrukcija kainavo 8 mln. litų, tačiau, pasak centro direktoriaus, tai pasiteisino. Mat per tris darbo savaites padaugėjo norinčiųjų čia koncertuoti, o 250 vietų salė visada pilna žiūrovų.

„Džiaugiuosi, kad atvažiuoja ne tiktai Dusetų krašto žmonės, bet ir aplinkinių miestelių – Antalieptės, Antazavės, Kriaunų. Jiems tai yra nauja, įdomu. Aš manau, kad svarbiausia, kad į rūmus surenkam žiūrovus“, – kalbėjo Dusetų kultūros centro ir Dailės galerijos direktorius Alvydas Stauskas.

į kultūros centrą persikėlė Lietuvoje profesionaliomis parodomis garsėjanti dailės galerija, įrengta daIlės studija, repeticijų salės.

„Ir teatrą žadame kurti, nes puikios sąlygos, yra folkloriniai kolektyvai gražūs, ir Dusetų moterų, vaikų ir jaunimo, jaunimo Antazavės garsus kolektyvas „Ramtatulis“, moterų ansamblis toks žymus. Manau, kad tų kolektyvų dar atsiras“, – tikino A. Stauskas.

Pasak direktoriaus, atidarius kultūros centrą, vienoje vietoje susidarė tarsi meno oazė, nes šalia – ir vaikų meno mokykla, ir gimnazija.


Šiame straipsnyje: kultūraDusetos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių