„Metų paletė“ – geriausio interjero apdovanojimai

Šiemet dėl prestižinio „Metų paletės“ (anksčiau – „Auksinės paletės“) apdovanojimo varžosi net 110 Lietuvos interjero projektų. Tai didžiausias skaičius darbų, pateiktų septintą kartą rengiamo konkurso komisijai. Balandžio 5 dieną, 20 val. iškilmingo renginio metu Vilniaus senajame arsenale paaiškės ir bus apdovanoti konkurso nugalėtojai bei paskelbtas „Publikos interjeras“, kurį rinko žmonės, balsuodami internetu.

Geriausius interjero projektus tarptautinė komisija tradiciškai renka trijose kategorijose – privataus, visuomeninio ir biuro interjerų. Šiais metais daugiausiai paraiškų pateikta privataus interjero atrankai – net 66. Dėl geriausio visuomeninio projekto, tarp kurių yra ir sprendimai vienuolynui, mokykloms, senelių globos namams, varžosi 41, o biuro kategorijoje – 3 projektai. Visus pretendentų į apdovanojimus darbus pamatyti galima svetainėje www.auksinepalete.lt

Konkurso organizatoriai pastebi, kad žmonės daugiau investuoja į ilgaamžius dalykus, o ne madingas interjero detales. Svarbūs tampa ne baldai, o energiją taupanti sistema, garso izoliacija, kokybiški langai ar grindys. Dėl inovatyvių, įdomių sprendimų Lietuvos interjero specialistai, architektai yra itin vertinami ir užsienio šalyse, kur vis dažniau kviečiami kurti.

„Įgyvendintų interjero projektų kokybė mane tiesiog pribloškė. Ypač nustebino viešųjų erdvių sprendimai, tad išrinkti geriausius, sureitinguoti juos balais buvo gana sunku“, – teigė „Metų paletės“ konkurso komisijos narė, dizainerė iš Suomijos Marianne Valola. Kartu su ja geriausius Lietuvos interjero projektus renka architektūros, dizaino specialistai iš Italijos, Austrijos, Didžiosios Britanijos, Lenkijos ir Latvijos.

„Smagu, kad vis daugiau žmonių, ryžtasi kreiptis į profesionalius specialistus, kurie padeda optimaliai, originaliai ir šiuolaikiškai suprojektuoti ir dekoruoti erdves. Šiais metais nustebino tai, kad specialistai vis dažniau kviečiami kurti interjerus ne tik tradicinėse erdvėse, bet ir parodų ekspozicijoms, vienuolynams, mokykloms“, – sako viena iš konkurso organizatorių, dažų gamintojo „Sadolin“ marketingo specialistė Edita Bruzgė.

Konkurso „Metų paletė“, kurį kasmet organizuoja dažų gamintojas „Sadolin“ bei žurnalas „Namas ir aš“, laureatams balandžio 5 d. bus įteiktos „Sadolin“ spalvų paletės paauksuotuose dėkluose.


Šiame straipsnyje: interjerasmetu paletedizainas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių