Meškeriotojai gedi „santuokų ardytojo“

Didžiosios Britanijos meškeriotojai gedi neseniai nugaišusio 32 kg svėrusio karpio, kuris, kaip manoma, buvo didžiausia gėlavandenė žuvis Jungtinėje Karalystėje ir buvo pramintas „santuokų ardytoju“, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Dėl savo neįprastos spalvos „Dvispalviu“ pramintas karpis buvo aptiktas plūduriuojantis Kento (Kent) grafystėje esančiame Koningbruko ežere. Manoma, kad maždaug 45 metų amžiaus žuvis nugaišo dėl senatvės.

„Dvispalvis“ būdavo sugaunamas tik kartą ar du metuose, o per visą gyvenimą ši žuvis buvo sumeškeriota ne daugiau kaip 50 kartų. Užkietėjusiems žvejams jis buvo tapęs savotišku prizu.

„Tai buvo unikalus gyvis. Genetiškai neįprastas. Šioje šalyje nei vienai kitai žuviai nepavyko užaugti iki tokio dydžio, - agentūrai „Reuters“ sakė Koningbruko žuvininkystės vadovas Krisas Logsdonas. - Tai žuvis, kurią troško sugauti visi“.

Kai kurie žvejai valandų valandas praleisdavo ant ežero kranto mėgindami sugauti „Dvispalvį“. Todėl žuvis buvo praminta „santuokų ardytoju“.

„Dvispalvis“ ateinantį sekmadienį bus palaidotas ant ežero kranto, o žvejai internete jau skelbia užuojautas dėl „velionio“ karpio.


Šiame straipsnyje: santuokų ardytojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių