Meno laboratorijoje – jaunųjų kūryba

Meno laboratorijos „ArtLab“ iniciatoriai šį penktadienį 18 val. atidaro dviejų jaunų autorių - Edgaro Andriūno ir Henriko Riškaus - tapybos ir grafikos darbų parodą.

„Savo stiliaus paieškas pradedančius menininkus dažnai traukia didmiesčiai, kur galima rasti tinkamas sąlygas aktyviai imtis veiklos. Todėl neretai net tokie miestai kaip Klaipėda praranda jaunus ir potencialius kūrėjus. Organizuodami parodas „ArtLab“ galerijoje tikimės suteikti motyvacijos jauniesiems uostamiesčio menininkams, kad šie grįžtų į gimtinę bei kurtų ir pristatytų savo darbus čia“, - teigė ekspozicijos sumanytoja Violeta Melnikova.

Vienas iš parodos autorių - Klaipėdoje gimęs, tačiau šiuo metu sostinėje gyvenantis dailininkas E.Andriūnas. Kaip pristatoma parodos anotacijoje, menininko darbuose persipina jaunatviškai drąsūs tapybiniai gestai ir klasikinio Lietuvos ekspresionizmo atgarsiai. Ryškios spalvos, netikėti šviesos bei tamsos kontrastai ir švelnūs bei jautrūs siluetai tarsi bando prasimušti iš šio margumo, sukelia dviprasmiškus jausmus: darbuose persipina ir vasariškai vaikiškas džiaugsmingumas, ir paaugliško liūdesio romantizmas.

Parodos pavadinimas „Šnipinėjimas“ tiksliai atskleidžia autoriaus tapybos viziją - jis tarsi slapčia stebi aplinkinio pasaulio grožį ir iš jaunatviško maksimalizmo narvelio nenorom parodo savo romantišką tapytojo sielą.

Kartu su E.Andriūno tapybos paroda „ArtLab“ galerijoje bus pristatyta ir H.Riškaus grafinių darbų ekspozicija „cHaR“. Žodis „char“ - tai „charakterio“ trumpinys, kas puikiai ir apibūdina pagrindinę autoriaus kūrybos tematiką.

H.Riškus piešia savo personažų, animacinio stiliaus padarų pasaulį, kurių atvaizdai sukelia daugybę asociacijų: kiekvienas turi savo charakterį, būdingą ar vadybininkui iš parduotuvės, ar tavo direktoriui, ar tiesiog žmogui, praėjusiam vakar pro šalį, o gal - net tau pačiam tam tikrose gyvenimo situacijose. Anot paties autoriaus, darbai gimsta ekspromtu, jis kuria užvaldytas situacijos, jausmo ar įvykio.

Paroda „ArtLab“ meno laboratorijoje, Tiltų g. 19, veiks iki balandžio 24 dienos.


Šiame straipsnyje: artlab

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių