Menininkai „Išsipildymo akcijai“ aukoja parduodami savo kūrinius

Lapkričio 11 dieną Nacionalinė dizaino ir mados galerija atvėrė duris „Išsipildymo akcijos 2009“ dalyvių, vaikų globos namų auklėtinių ir žymių Lietuvos menininkų darbams.

Iki didžiųjų žiemos švenčių visi norintys paaukoti labdaros projekto dalyviams ir įsigyti papuošalų, suvenyrų, atvirukų, lankstinių, aksesuarų ir kitų jaukių dovanėlių kviečiami apsilankyti galerijoje.

Čia pat žymūs aksesuarų ir suvenyrų kūrėjai trečiadienio vakarą lankytojams rodė, kaip galima pasidaryti papuošalų ir pradžiuginti rankų darbo kalėdinėmis dovanomis. Už jų TV3 televizijos ir SEB banko inicijuojamam labdaros projektui paaukotus darbus surinkti pinigai atiteks „Išsipildymo akcijos“ fondui ir bus skirti vaikų globos namų auklėtinių buičiai gerinti.

„Specialiai „Išsipildymo akcijai“ skirtus darbelius rinkome iš vaikų globos namų auklėtinių ir Lietuvos dizainerių bei menininkų. Žmonės, įsigiję šiuos darbelius, ne tik turės puikias kalėdines dovanėles, bet ir paaukos vaikams. Smagu, kad menininkai prisideda prie šios akcijos, parodo, kaip pačiam pasidaryti suvenyrų, ir pasidalija savo nuoširdžiais darbais bei šiluma“, – sako Nacionalinės dizaino ir mados galerijos vadovė Lina Barkauskienė.

Savo kūriniais su „Išsipildymo akcija“ pasidalijo Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, Seržas Gandžumianas, Romualda Jurevičienė, Regina Selickaitė, Daiva Narkevičiūtė, Viktorija Jakučinskaitė ir kiti žymūs šalies menininkai.

„Norisi nors kuo nors prisidėti, kad vaikams, gyvenantiems vaikų globos namuose, būtų nors truputėlį šilčiau ir geriau“, – sako renginyje dalyvavusi Ieva Ševiakovaitė.

S.Gandžumianas dėkojo akcijos organizatoriams už šį projektą ir džiaugėsi menininkų iniciatyva. „Tai yra labai svarbu man pačiam, nes pats turiu vaikų ir žinau, kas tai yra. Galų gale dizaineriai turi rodyti pavyzdį, kad kažkas daroma. Labai džiugu, kad daug dizainerių prisidėjo prie šios akcijos, ir labai šaunu, kad tokie dalykai apskritai vyksta“, – sakė Seržas.


Šiame straipsnyje: Išsipildymo akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių