„Memelio mieste“ – kūrybinių dirbtuvių paroda

Ketvirtadienį uostamiestyje, inovatyviomis idėjomis ir projektais jau spėjusiame pagarsėti „Memelio mieste“, atidaroma kūrybinių dirbtuvių paroda „Interviu“.

Dar liepą „Memelio mieste” susibūrė jaunų žmonių komanda, kurios koordinatoriais  tapo teatro režisierė Loreta Vaskova ir dizaineris Dovydas Stonkus.

Tarptautinės gatvės teatro ir cirko šventės „Stebuklų šalis“ svečiai jau turėjo galimybę apsilankyti ir pamatyti kūrybinių dirbtuvių „Interviu” veiklą, studijoje susipažinti su kūrybiniu procesu. Jūros šventės metu buvo pristatyta fotostudija bei performansas „Šiuolaikinė antika“.

Praėjus šventiniam šurmuliui dirbtuvės vėl bus atidarytos rugpjūčio 26 d. 18 val. „Memelio mieste“ ” (Naujoji Uosto g. 3) ir kviečia miesto gyventojus į galutinį proceso etapą –  parodos pristatymą.

Kūrybinėse dirbtuvėse „Interviu” buvo mokytasi kurti koncepcijas, jas suformulavus, ieškota įvairiausių meninių išraiškų, kurios geriausiai įkūnytų idėją. Pirmajame etape  dirbtuvių dalyviai buvo supažindinti su įvairiais vaizduotę, fantaziją ir kūrybiškumą lavinančiais pratimais. Viso proceso metu buvo supažindinami su garsiausiais užsienio kūrėjais, jų darbais ir idėjomis, lankėsi spektakliuose ir parodose.

„Jau per pačius pirmuosius užsiėmimus dalyviai atliko užduotis, kurios vedė į galutinį rezultatą – idėjos suformavimą, – pasakojo L.Vaskova. – Pagrindiniu atspirties tašku tapo interviu, paimtas iš laisvai pasirinkto žmogaus. Tame pokalbyje kiekvienas dalyvis turėjo atrasti svarbiausią mintį ir ją paversti tema. Taip gimė dvi meninės išraiškos, kurias įgyvendino dvi jaunos merginos – Uršulė Baužaitė ir Ekvilina Milaševičiūtė. Paskutinis dirbtuvių etapas – koncepcijų įgyvendinimas raudoname XX a. pradžios name. Ši erdvė pasirinkta neatsitiktinai, tai senas namas, kuriame nėra jokios vidinės apdailos, jame kuriasi netradicinė atmosfera, padedanti atsiskleisti dviejų merginų idėjoms.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių