Mažeikių „Gatvės Muzikos Dienoje“ - geros nuotaikos užtaisas

Šeštadienį Lietuvoje vyko jau tradicine tampanti „Gatvės Muzikos Diena“, į kurią įsijungė net 44 šalies miestai ir miesteliai.

Nekyla abejonių, kad Gatvės Muzikos Diena yra reikalinga ir visų laukiama šventė visoje Lietuvoje. Šiemet taip jau sutapo, kad pirmasis gegužės šeštadienis susidubliavo ir su gegužės 1, todėl Gatvės Muzikos Diena buvo švenčiama kartu ir su Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą diena. Atrodo, kad Lietuvoje Gatvės Muzikos Diena tampa tradicija, ir visus muzikuojančius, ir šiaip besidominančius muzika, išeiti į gatves ir dovanoti džiaugsmą ne tik sau, bet ir aplinkiniams. Toks renginys įvyko ketvirtą kartą.

Šurmulys ir gera nuotaika neaplenkė ir mūsų miesto. Nuo ankstaus ryto mažeikiškius susiruošusius į miesto turgų linksmino ir į Gatvės muzikos dieną, kvietė linksmieji ir energingieji „Mėnulio batai“.

Tądien, nuo 11.30 val. iki 15.30 val. buvo uždaryta Naftininkų gatvės atkarpa, nes čia šėlo Gatvės muzikos dienos dalyviai. Linksminosi ne tik muzikantai, bet ir į šią, gražia tradicija, tampančia pavasario šventę atėję žiūrovai. Pakerėti įvairiausios muzikos garsų kiekvienas čia užklydęs galėjo rasti sau patinkančią, todėl kartu dainuojančių, šokančių ir besilinksminančių mažeikiškių netrūko.

Didelio būrio klausytojų sulaukęs vokalinis-instrumentinis ansamblis  „Mėnulio batai“ galėjo džiūgauti, nes jie sugebėjo išjudinti savo klausytojus, kurie kartu dainavo su vaikinais, o drąsiausiems net prireikė aikštelės šokiams.

Kiek ramesnių ir santūresnių klausytojų susidomėjimo sulaukė ir kiti Gatvės Muzikos dalyviai groję prie „Senosios FUJI“. Čia galėjai išvysti senyvo amžiaus mažeikiškių, kurie susėdę ant suoliukų klausėsi gyvai atliekamos muzikos.

Visi  dalyviai sulaukė didesnio ar mažesnio klausytojų dėmesio, juk pagrindinis Gatvės Muzikos Dienos sumanymas - pripildyti savo miestą muzikos garsais ir tapti to grojančio miesto dalimi. Galima drąsiai teigti, kad šiemet Mažeikių miesto Naftininkų gatvės atkarpa tikrai buvo pripildyta įvairiausios muzikos garsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių