A. Matukas: problemų sumažėtų, jei susikalbėtume

Trečiadienį Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje atidaroma fotografo Arūno Matuko darbų paroda „Susikalbėjimai“, rašoma pranešime spaudai.

„Tikiu, kad pasaulyje tikrai sumažėtų rimtų problemų, jei sugebėtume daugiau išgirsti, suprasti, atleisti ar bent jau susikalbėti. Tai nėra lengvas uždavinys. Sunkius Irano ir „dėdės Semo“ bandymus susikalbėti simbolizuoja pirmoji parodos fotografija.

Komunikavimo genijus internetas radikaliai palengvinęs susikalbėjimus, deja, padidino ir susvetimėjimą. Todėl nudžiugau naujais savo potyriais fotografuojant pernai Australijoje, Naujoje Zelandijoje ir Tasmanijoje: žmonijos jaunesnieji broliai gyvūnai ir augalai laukia ir tikisi žmogaus įdėmesnio žvilgsnio!“, – taip savo parodą pristato autorius Arūnas Matukas.

Fotoparodoje eksponuojami 35 darbai, kuriuose autorius stengiasi perteikti potyrį, atsivežtą iš Australijos, Naujosios Zelandijos ir Tasmanijos, beieškant kontakto su šių tolimų ir egzotiškų kraštų flora ir fauna.

„Atėjusiems į Arūno Matuko fotografijų parodą „Susikalbėjimai“, aš pirmiausiai norėčiau atkreipti dėmesį į kodinį šios parodos pavadinimą – „Susikalbėjimai“. Esu giliai įsitikinęs, kad kiekvienos meno srities ir fotografijos vertę nulemia tai, kaip autorius savo kūrinį sugeba profesionaliai mums pateikti ir kaip mes sugebame jį suvokti, į jį įsiklausyti ir su juo „s u s i k a l b ė t i“. Štai kur slypi tikrasis menininko-kūrėjo ir jo kūrybą priimančio žiūrovo santykis, tas būtinas dialogas, ta būtina dvasinė komunikacija ir abipusis ryšys“, – apie parodą rašo menotyrininkas Stasys Urbonas.

Paroda Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos galerijoje veiks iki birželio 29 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių