Matematika ir fizika kuria stebuklus „Walt Disney“ pasauliui

34 metų Kolumbijos universiteto docentas Ethan Greenspoon tyrinėja pagrindinius judesio dėsnius ir transformuoja juos į kompiuterines programas, animuodamas Holivudo filmus.

Šio docento darbą jau spėjo pamatyti milijonai kino žiūrovų visame pasaulyje. „Walt Disney“ animacijos studija panaudojo jo sukurtą technologiją piešdama animacinių personažų drabužius, kuriuos nešioja animacinio filmo „Ilgo plauko istorija“ (orig. “Tangled”) herojai.

Šiuo metu mokslininkas dirba kartu su vaizdo efektų studija „Weta DigitaL“, kuri dirbo su filmais „Įsikūnijimas“ ir trilogija „Žiedų valdovas“. Šios programos yra naudojamos kuriant naujus įrankius, skirtus grafikos dizaineriams, kuriant medicinai skirtus kadrus, modeliuojant automobilių avarijas ir pramonines gaminių pakuotes, galinčias pasakyti, kaip sumažinti oro burbuliukų skaičių pildant plastikinę pakuotę šampūnų. Praėjusį pavasarį kompanija „Adobe Systems Inc.“ Įtraukė naują E.Greenspoono sukurtą įrankį į savo programas „Adobe Photoshop“ ir „Adobe Illustrator“.

Mokslininkas glaudžiai bendradarbiauja su fizikais ir matematikais siekdamas nustatyti optimaliausias formules, kurios vėliau naudojamos atskaitos taškais jo darbuose. Visų medžiagų arba kompiuterinių personažų aprangos detalių „elgesį“ galima būtų apibūdinti kaip gebėjimą glamžytis, susisukti ir tampytis. Tai jau nuo sausio 28 dienos lietuviškai dubliuotame animaciniame filme „Ilgo plauko istorija“ galės pamatyti ir Lietuvos kino žiūrovai.

Graži pasaka apie ilgaplaukę princesę per dvyliką demonstravimo dienų JAV uždirbo 96,5 milijonus dolerių, o visame pasaulyje 142,2 milijonus. Per pirmąjį gruodžio savaitgalį filmo uždarbis buvo 21,5 milijono, kai pavyzdžiui pagrindinis filmo konkurentas, žymusis burtininkas Haris Poteris per pirmąjį gruodžio savaitgalį uždirbo 16,7 milijono ir liko antroje vietoje praneša tinklapis „BoxOfficeMojo.com“.

Lietuviškai dubliuotas animacinis filmas „Ilgo plauko istorija“ Lietuvos kino teatruose nuo sausio 28 dienos.


Šiame straipsnyje: Ilgo plauko istorija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių