Maskvos miesto baletas Klaipėdoje šoks „Gulbių ežerą“

150 kostiumų, 50 šokėjų ir trys valandos klasikinio baleto – daugiausiai pasaulyje gastrolių rengianti Maskvos miesto baleto trupė didžiųjų metų švenčių proga Klaipėdoje parodys P.Čaikovskio „Gulbių ežerą“.

Maskvos miesto baletas Lietuvoje surengs net penkis pasirodymus. Šeštadienio vakarą jis šoks Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

„Lietuvos baleto gerbėjams galime pažadėti itin aukštos kokybės spektaklius. Vien spektaklio dieną šokame apie septynias valandas. Prieš pat spektaklį trupė intensyviai treniruojasi keturias valandas, spektaklis trunka maždaug tris valandas, valandą skiriame grimui ir sceniniam pasiruošimui. Vienos balerinos turi tradiciją šokti su tais pačiais puantais, kitos spektaklio metu keičia po dvi tris jų poras. Vienam spektakliui naudojame maždaug 150 kostiumų“, – pasakojo maskviečių baleto trupės vadovas Viktoras Smirnovas-Golovanovas.

Pasak jo, „Gulbių ežeras“, atliekamas Maskvos baleto trupės, iš kitų šio baleto pastatymų išsiskiria ypatingai stipriu aktoriniu meistriškumu.  „Mums svarbus ir muzikinis, ir techninis, ir aktorinis baleto šokėjų pasiruošimas. Atvirai pasakysiu, kad kai kuriuose kolegų baleto spektakliuose retai matau stiprų aktorinį įdirbį. Mes norime prieš šventes paliesti žiūrovų širdis, taigi leidžiame į spektaklį ateiti neskaičius libreto. Apie viską, kas vyksta „Gulbių ežere“,  sužinosite žiūrėdami į sceną“, – žadėjo V.Smirnovas-Golovanovas.

2012-ieji Maskvos baleto trupei buvo itin intensyvūs. Pradėjusi gastroles Liuksemburge sausį, sezoną ji ketina baigti tik 2013 m. kovą. Šiemet trupė pirmąkart viešėjo Ispanijoje – penkias savaites praleido Madride, taip pat pirmą kartą aplankė Jungtinius Arabų Emyratus, tris savaites gastroliavo Pietų Korėjoje. Aplankiusi Angliją, Belgiją ir Lenkiją, trupė atvyko į Lietuvą, o savo sezono pabaigoje gastroliuos Didžiojoje Britanijoje.

1988-aisiais įkurtas Maskvos miesto baletas yra pirmoji privati baleto trupė Rusijoje, atsiradusi žlungant tarybiniam režimui. Tai viena iš sėkmingiausių ir daugiausiai gastroliuojanti baleto meistrų trupė pasaulyje. Dauguma jos šokėjų – iš geriausių Rusijos ir Ukrainos baleto mokyklų, o įkvėpimo trupė semiasi iš rusų klasikinio baleto mokyklos. Maskvos miesto baletas šoko daugelio šalių publikai, o Didžiojoje Britanijoje parodė rekordinį spektaklių skaičių – daugiau nei 800. Nuo 1991-ųjų, kai Maskvos miesto baletas pristatė „Gulbių ežerą“ keliolikoje Didžiosios Britanijos scenų, jis ten praleidžia daugiau laiko negu Maskvoje. Trupės repertuare taip pat yra baleto klasikos spektakliai „Karas ir taika“, „Žizel“, „Don Kichotas“, „Pelenė“, „Romeo ir Džiuljeta“, „Miegančioji gražuolė“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

drv

drv portretas
žmonės neikit į šitą baleto parodiją.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių