Maskvos Didžiojo teatro sezoną pradėjo „La Scala“ gastrolės

Naujas sezonas Maskvos didžiajame teatre prasidėjo legendinio Milano „La Scala“ operos teatro gastrolėmis. Publikai rodomas neįprastas Mocarto „Don Žuano“ pastatymas, paskutinis Italijos teatro gastrolių spektaklis, Maskvos didžiajame teatre bus vaidinamas pirmadienio vakarą.

Įspūdį sustiprina milžiniškas veidrodis scenoje, o vaidmenų atlikėjai pasirodo ir salėje, įvairiose jos vietose. Taip, ko gera, norima operą priartinti prie publikos. Spektaklis vertinamas prieštaringai, Italijos spaudoje – daug kritikos, bet kaip sako 20 metų įvairiuose teatruose Donžuaną vaidinąs baritonas iš Švedijos, jo herojus – vis toks pats.

„Jis visiems duoda tai, ko jie nori – ne tik moterys, bet ir vyrai. O kai jūs esate laimingas, turite jam tai sugrąžinti“, – kalbėjo baritonas Peteris Mattei.

„Don Žuano“ dirigentas sako – simboliška, kad du tokie teatrai susilieja vienoje scenoje. Pasak Danielio Barenboimo, Didysis teatras atstovauja Rusijai pasaulyje kaip niekas kitas. Na o „La Scala“ tokia pat svarbi Italijai. Pasaulinė įžymybė giria Didžiojo teatro salės akustiką po renovacijos.

„Ir tai sakau ne vien iš mandagumo, akustika tikrai labai gera. Tokia pasitaiko retai, juk akustika nėra tikslusis mokslas“, – tvirtina dirigentas D. Barenboimas.

Tiesa, nežinia, ar publikai patinka provokuojantis spektaklis. Juk konservatyvioji jos dalis pažėrė kritikos laviną po to, kai Didysis parodė Rimskio-Korsakovo operos „Auksinis gaidelis“ versiją, gerokai nutolusią nuo tradicinės pasakos.


Šiame straipsnyje: teatrasLa Scalaopera

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių