Marilyn Mansono koncertą apšildys Lietuvos roko pažibos „Rebelheart“

Į birželio 12-ąją „Žalgirio“ arenos sienas drebinsiančio JAV žvaigždės Marilyn Mansono koncerto sceną žengs ir kauniečiai „Rebelheart“. Viena labiausiai patyrusių Lietuvos roko grupių tą vakarą džiaugsis dviguba sukaktimi – lygiai prieš devynerius metus būtent ji apšildė pirmąjį roko siaubūno pasirodymą mūsų šalyje.

Ypatingų svečių teisėmis prieš Marilyn Mansono koncertą pasirodysiančius lietuvių rokerius su juo sieja ne tik 2003-aisiais vykusio pasirodymo įspūdžiai. Patys „Rebelheart“ kartais koncertuose atlieka amerikiečių dainininko kūrinių programą.

„Po to, kai pirmą kartą apšildėme Marilyn Mansono šou, tokią idėją pasiūlė baikerių šventės „Bike Show Millennium“ rengėjai. Sutikome, sumanymas prigijo – su šiuo projektu esame pasirodę ne vienoje scenoje, tai darysime ir šį savaitgalį“, – pasakoja „Rebelheart“ dainininkas Darius Mickus. Tokiems koncertams lietuviai ne tik repetuoja M.Mansono dainas, bet ir specialiai pasisiūdino kostiumus, primenančius provokuojančio dainininko įvaizdį.

Pirmąją pažintį su M.Mansono grupe muzikantai prisimena šiltai. Prieš devynerius metus Vilniaus „Žalgirio“ stadione susirinkę tūkstančiai žiūrovų puikiai sutiko ir pagrindinės vakaro žvaigždės, ir Lietuvos grupės programą.

„Turime ir lyriškų dainų, bet šįkart grosime pačias trankiausias. Pati koncerto proga įpareigoja. Groti tūkstančiams žmonių „Žalgirio“ arenoje – didelė atsakomybė, kiek nedrąsu, bet pasitaškysime kaip reikiant“, – žada „Rebelheart“ nariai.

Jiems įsiminė visos Marilyn Mansono komandos elgesys – garsūs kolegos lietuviams pasirodė paprasti ir draugiški.

„Jei būtų proga, norėčiau pasikalbėti su juo apie teatrą, kurį jis kuria, kostiumus, visą tą šou specifiką. Tai man būtų labai įdomu. Kai pats pabandžiau dainuoti jo kūrybą, supratau, kad ji – sudėtinga. Žmonės kartais to nesupranta. Ten tikrai yra ką padainuoti“, – įspūdžiais dalijasi D. Mickus.

„Rebelheart“ lyderį nustebino pastarosiomis dienomis viešumoje plačiai nuskambėjusios mintys, neva M.Mansono muzika kelia grėsmę visuomenei, o jaunimą reikėtų saugoti nuo jo įtakos.

„Visiška nesąmonė. Man regis, kai kas visiškai nesupranta, kad tai, ką daro M.Mansonas, yra vaidmuo, didelis teatras. Jei aktorius filme suvaidina žmogžudį ar paleistuvį, nepuolame manyti, kad jis toks ir yra. Kiekvienas žiūrovas jo pasirodymą priima savaip. Aš esu katalikas, bet man tikrai nesukelia blogų minčių tai, kad dainuosiu MMansono koncerte. Man labai patinka jo muzika“, – tvirtina D. Mickus.

Šįmet dvidešimtąjį gimtadienį šventusios grupės „Rebelheart“ pavadinimas – puikiai žinomas Lietuvos roko gerbėjams. Septynis albumus, kuriuose skamba lietuvių ir anglų kalbomis įrašytos dainos, išleidusi grupė dar praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio viduryje bene pirmoji Lietuvoje sulaukė stambios užsienio muzikos leidyklos „PolyGram“ dėmesio. Apšildyti užsienio garsenybių pasirodymus ugningajam rokerių ketvertukui nėra naujiena - „Rebelheart“ dainos kaitino publiką ne tik prieš Marilyn Mansono, bet ir prieš Rodo Stewarto bei Lenny Kravitzo koncertus.

Bilietais į M.Mansono pasaulinio turo „Hey Cruel World... Tour“ pasirodymą „Žalgirio“ arenoje prekiaujama svetainėje ticketpro.lt bei „Bilietų pasaulio“ kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Metalinis

Metalinis portretas
Nejuokinkite su tokiomis pažibomis...

lol

lol portretas
tai jau tikrai apsildancios " pazibos" is rusio .....sarmata...

Kristė

Kristė portretas
Juokas ėmė kaip jie Lenny Kravitz koncertą šildė... "...su tavim kartooo su tavim kartooo prie tavęs prisiglaustėėėėė..." :D :D :D
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių