„Mano didysis O!“: kai moterys kalba apie meilę ir vibratorius

Kaip jos drįso! Lietuvos kino teatruose nuo praėjusio savaitgalio rodoma pikantiška romantinė komedija „Mano didysis O!“, pasakojanti apie vibratoriaus sukūrimą. Neįtikėtina, bet mintis sukurti šį filmą atėjo į galvą moteriai, filmą režisavo moteris, o kūrybinės komandos branduolį sudarė irgi daugiausia moterys, skelbiama pranešime spaudai.

Holivudo komedijos dažniausiai būna vyriškos, nes jas kuria vyrai. Išsižiojusios didžiakrūtės blondinės, paaugliai, naudojantys pyragus ne pagal paskirtį... Užteks!

Filmo prodiuserės Judy Cairo (“Laukinė širdis“), Tracey Becker („Niekados šalies beieškant“) ir Sarah Curtis (“Mensfildo parkas”) teigia, kad ši juosta buvo išskirtinė proga pakalbėti apie moters seksualumą.

Ir rezultatas pranoko lūkesčius – kino kritikai giria filmą, o žiūrovai plūsta į kino teatrus, kur, reikia manyti, patiria nemenką malonumą.

„Pastaruoju metu Holivudas išleido daug žemos meninės kokybės nešvankių komedijų, todėl subtilus „Mano didysis O!“ humoras yra tikra atgaiva“, – rašė kino apžvalgininkas Danielis Walberas („Spout“).

Ką apie šią provokuojančią komediją mano pačios filmo kūrėjos?

Filmo režisierė Tanya Wexler: „Kai išgirdau šią istoriją, pamaniau, kad nėra kito filmo, kurį norėčiau sukurti.  
Pati vibratoriaus sukūrimo tema yra tokia beprotiškai komiška, kad sunku ja ir patikėti. Juk tai buvo epocha, kai vyravo ypač griežti papročiai. Visi apsimesdavo, kad vibratorius esąs tik medicininė priemonė, o ne sekso žaisliukas. Tačiau tai nėra tik istorija apie vibratorių, nes tuomet tai būtų buvęs 15 minučių komiškas skečas. Šis filmas pasakoja romantinę istoriją. Žinau, tai skamba keistai, bet būtent vibratorius suartina pagrindinius herojus.“

Filmo prodiuserė Judy Cairo: „Kasdien į savo pašto dėžutę gaunu šimtus scenarijų, tačiau šis patraukė mano dėmesį. Tai ypatinga istorija, pradėjau šypsotis nuo pirmųjų sakinių ir pervertusi 100 puslapių vis dar juokiausi. Tačiau tai ne vien komedija, filmas sujaudina, meilės istorija užburia ir atskleidžia naujų dalykų. Šis filmas kalba mūsų laikų žiūrovams. Bet tai nėra kūrinys, vaizduojantis tik komiškąją malonumo pusę. Šis filmas kalba apie gyvenimą. Net ir šiais laikais kalbėti apie seksu užsiimančią moterį yra revoliucinga. Tikiuosi, kad filmas pakeis šį požiūrį“.

Filmo scenaristė Jonah Lisa Dyer: „Kai pradėjome rinkti medžiagą apie šią istoriją, supratome, kad visa tai vyko tūkstančius metų. Buvo vengiama kalbėti apie moterų seksualines problemas. Gydytojai apie tai nedrįso net pagalvoti! Visi buvo įsitikinę, kad moterys negali patirti malonumo be vyro. Tačiau moterys visą laiką žinojo, kaip iš tikrųjų yra!“

Pagrindinio vaidmens atlikėja Maggie Gyllenhaal: „Man labai knietėjo sužinoti vibratoriaus sukūrimo istoriją. Vibratoriai ir moters orgazmas – žmonės iki šiol vengia kalbėti apie šiuos dalykus. Manau, kad mes vis dar drovimės ir jaučiamės nejaukiai kalbėdami apie moters seksualumą. O aš norėjau apie tai kalbėti“.

Valentino dieną ši žaisminga romantinė komedija „Mano didysis O!“ smagiai nuteiks poras, kurios nuspręs laiką praleisti kino teatre.


Šiame straipsnyje: kultūrafilmaskinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

žiūrovė

žiūrovė  portretas
buvau, žvengiau
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių