Maltos ordino kalėdinį maratoną užbaigs paramos koncertas „Mums reikia tavęs“

Maltos ordino jau ketvirtą kartą surengta Kalėdinės sriubos akcija pirmąjį gruodžio savaitgalį pasklido po 13 Lietuvos miestų. Renginį Panevėžyje pagerbė šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Pasveikinusi Panevėžio merą P. Vadopolą ir miestiečius Prezidentė pasidžiaugė gražiais maltiečių savanorių darbais ir spaudė rankas regiono moksleiviams, dalyvavusiems Geriausios labdaros idėjos konkurse. Mokiniai organizavo muges ir konkursus, vaidinimus ir koncertus, piešė ir žaidė, galvodami apie vienišą apleistą senolį, laukiantį dėmesio ir paramos.

Šeštadienį Klaipėdoje ir Šiauliuose, sekmadienį – Kaune ir Vilniuje Kalėdinės sriubos šventės vyko Akropolio prekybos centruose. Čia lankęsis Maltos ordino ambasadorius grafas Douglas fon Saurma-Jeltschas į susirinkusiuosius kreipėsi lietuviškai: „Noriu jus visus kviesti sekti Prezidentės pavyzdžiu prisijungiant prie mūsų kampanijos. Su jūsų visų pagalba mes padidinsime vienybės jėgą, kuri padės nugalėti skurdą ir ligas.“

Marijampolėje, Ignalinoje, Vilkaviškyje, Kaišiadoryse, Rokiškyje, Panevėžyje ir Žiežmariuose sriubą maltiečiams dalyti padėjo Lietuvos kariuomenė, Suvalkijos sostinėje pastačiusi net keletą palapinių renginiui. Naujoji Akmenė ir Alytus – nauji Kalėdinę sriubą virę miestai, surengė ypač gražias šventes, pritraukusias vietos žiniasklaidą, verslo bei valdžios žmonių.

LNK televizijos laidų vedėjai ir atlikėjai Rolandas Vilkončius ir Giedrė Talmantienė, Mino, Giedrius Leškevičius, Egidijus Knispelis, Arielė ir Asta Dudurytė taip pat šiltai prisijungė prie Maltos ordino akcijos, vaišino praeivius sriuba ir ragino aukoti tiems, kurie sunkmečiu skursta labiausiai.

Maltos ordino ambasada ir maltiečiai regionuose džiaugiasi aktyvia ir geranoriška savivaldybių pagalba, dėkoja prie akcijos prisijungusiems miestų vadovams. Visų jūsų supratimas ir dėmesys – tai 18 metų maltiečių humanitarinio darbo pripažinimas ir paskata šiuos darbus tęsti.

Kalėdinės sriubos renginiuose pagyvenusių stokojančių žmonių globai ateinančiais metais iš viso suaukota per 20 tūkstančių litų.

Gruodžio 11 d. LNK televizija Maltos ordino kalėdinį maratoną užbaigs paramos koncertu „Mums reikia tavęs“, tiesiogiai transliuojamu iš Vilniaus Utenos pramogų arenos. Nuo 19 iki 22 valandos pasirodys daugiau nei 200 atlikėjų – pop bei operos dainininkų, chorų, baleto ir šiuolaikinio šokio atstovų.

Koncertas sujungs skirtingus muzikos žanrus ir skirtingas kartas. Žiūrovai išvys S. Povilaitį ir V. Juozapaitį, V. Genytę ir Merūną, Mundžio kartu su „Electric lady" bei „Liepaičių" kūrinius, K. Kerbedį ir Radžį, Sasha Son bei V. ir V. Tarasovus, Yvą, I. Valinskienę, L. Adomaitį kartu su choru „Ave Vita" bei dar daug kitų prie šios akcijos neatlygintinai prisidėjusių žvaigždžių. Žiūrovams bus padovanota net trisdešimt su didele meile rengiamų kūrinių, iš kurių nemaža dalis skirta specialiai šiam koncertui.

Prie šio šviesaus projekto prisideda Lietuvos auksiniai aktoriai Donatas Banionis bei Vladas Bagdonas, poezijos klasikas Justinas Marcinkevičius, Dalia Teišerskytė ir Galina Dauguvietytė. Koncertą ves Inga Jankauskaitė ir Rolandas Vilkončius.

Kiekviena daina ir kiekviena auka bus iš širdies į širdį – neabejoja rengėjai. O už bilietus surinkti pinigai taip pat skirti Maltos ordino pagalbos tarnybos globojamų skurstančių pagyvenusių žmonių fondui.


Šiame straipsnyje: kalėdinė sriubamaltos ordinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių