Madonna sugrįžta prie mokyklų statybų Malavyje projekto

Popmuzikos atlikėja Madonna pranešė, kad bendradarbiaudama su amerikiečių labdaros organizacija statys mokyklas Malavyje; taip ji atnaujins anksčiau pradėtą projektą, kurį teko palikti dėl blogo finansų tvarkymo ir iškilusių teisinių problemų.

„Tai ir toliau lieka vienas didžiųjų mano gyvenimo prioritetų ir aš džiaugiuosi, kad padedami “biuldOn„ galime vykdyti savo įsipareigojimą ir našiai judėti į priekį“, - sakoma dainininkės įkurtos organizacijos „Raising Malawi“ pirmadienį išplatintame pareiškime.

JAV veikianti labdaros organizacija „BuildOn“  šioje neturtingoje Pietų Afrikos šalyje jau yra pastačiusi 54 pradines mokyklas.

Pati žvaigždė, kuri augina du įvaikius iš Malavio, 2010 metais įmūrijo akmenį mergaičių mokyklos pamatuose; ji pradėta statyti netoli sostinės Lilongvės esančioje Činkotos gyvenvietėje.

Tačiau po metų mokyklos statybų projektas dėl prasto vadovavimo buvo nutrauktas, o prie jo dirbę darbuotojai - atleisti.

Praėjusių metų kovo mėnesį aštuoni atleisti mergaičių mokyklos darbuotojai pateikė 15 mln. dolerių ieškinį fondui už tai, kad jie buvo pašalinti nesilaikant atitinkamų procedūrų.

„Per kelis pastaruosius metus daug ko išmokau, todėl dar labiau tikiu, kad mums pavyks įgyvendinti savo tikslus ir šviesti Malavio vaikus, ypač jaunas mergaites, kur kas kvalifikuočiau ir praktiškiau“, - sakė Madonna.

„Raising Malawi“ fondas ir „buildOn“ organizacija ketina pastatyti 10 naujų mokyklų, kuriose mokytųsi mažiausiai po tūkstantį vaikų, daugiausia mergaičių.

„Bendraradbiaujant su “buildOn„ pradėta mažesnių mokyklų statyba sugrąžino man tikėjimą, kad mums pavyks įgyvendinti tai, ką žadėjome“, - pridūrė Madonna.

Organizacija „Raising Malawi“ taip pat padeda Malavio našlaičiams, iš kurių beveik milijono tėvai yra mirę nuo AIDS.

Išsiskyrusi žvaigždė augina du vaikus iš Malavio našlaičių prieglaudų - 2006 metais ji įsivaikino Davidą Bandą, o 2009 - Mercy James.

Vaikų teisių gynimo organizacijos reiškė susirūpinimą tuo, kad taisyklės, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus, dėl Madonnos įžymumo ir, galbūt, iš dėkingumo už jos paramą skurdžiam Malaviui, yra apeinamos.


Šiame straipsnyje: Madonna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių