Madonna pasaulines gastroles pradėjo su krauju ir šautuvais

Madonna savo pasaulines gastroles MDNA, kurios vyks 30-yje šalių, ketvirtadienio vakarą pradėjo Tel Avivo stadione „Ramat Gan“, su tamsiu katalikišku įvaizdžiu, krauju ir šautuvais.

Šou pradėjo varpų skambesys ir vienuoliai nuogomis krūtinėmis ir tamsiai raudonais drabužiais, kurie priešais didžiulį raudoną kryžių mojavo didžiule auksine smilkykle.

Grigališkasis giedojimas virto hebrajiška malda, kai vienuoliai pakilo nuo grindų, žydiški ir katalikiški vaizdiniai mainėsi ir galiausiai efektingai pasirodė pati „materialioji mergina“, kuri atliko „Girl Gone Wild“.

Per kitus du numerius - „Revolver“ ir „Gang Bang“ - buvo nuoširdžiai eksploatuojama ginklų tema - „popmuzikos karalienė“ ir jos šokėjai ne kartą „šaudė“ į žiūrovus iš įvairių ginklų.

„Pokšt, pokšt, nušoviau tave, nušoviau savo meilužį į galvą“, - dainavo ji, o ekrane už jos nugaros tiško smegenys. Numerio pabaigoje Madonna „nušovė“ vieną šokėją ir nusviedė ginklą ant grindų.

Po kelių dainų tonas pasikeitė, dainininkė virto raudonos ir baltos spalvų drabužiais vilkinčia orkestro šokėja, o monochrominį numerį „Vogue“, kuris trynė ribą tarp lyčių, atliko su narvą primenančiu korsažu ir kūgių formos liemenėle virš baltų marškinių, juodų kelnių ir kaklaraiščio.

Per pertraukėles jį kreipėsi į žiūrovus ragindama izraeliečius nutraukti konfliktą ir siekti taikos.

„Savo pasaulinėms gastrolėms pradėti Izraelį pasirinkau dėl labai konkrečios ir svarbios priežasties“, - paskelbė ji ir sulaukė audringų plojimų.

„Negalite būti mano gerbėjai ir nenorėti taikos pasaulyje, - sakė ji. - Visi mes kraujuojame ta pačia spalva. Jei taika bus čia, Artimuosiuose Rytuose, galės būti taika ir visame pasaulyje“.

Madonna taip pat įgėlė jaunesniajai kolegei Lady Gagai. „Ji - tai ne aš!“ - sudainavo „popmuzikos karalienė“ baigiantis perdirbtai „Express Yourself“, į kurią buvo įtrauktas pavyzdys iš Lady Gagos „Born This Way“.

Tą Lady Gagos, kuri popmuzikos scenoje atsirado prieš maždaug ketverius metus ir labai išpopuliarėjo, dainą daugelis gerbėjų ir kritikų vadina labai panašia į Madonnos 9-ojo dešimtmečio pabaigos šokių muziką.

Džiūgaujantys gerbėjai į stadioną „Ramat Gan“ ėmė plūsti iš karto po to, kai keturios valandos prieš koncerto pradžią buvo atidaryti vartai. Visi 32 tūkst. bilietų į 21 val. 45 min. (ir Lietuvos laiku) prasidėjusį šou buvo parduoti.

32 metų izraelietis Carmitas Zindani švytėjo iš džiaugsmo. „Paprasčiausiai nėra nieko didesnio už Madonną, pradedančią pasaulines gastroles čia, Šventojoje Žemėje. Ji - viena iš mūsų“, - sakė jis.

Įspūdingu šou prasidedančios 53 metų Madonnos gastrolės yra pirmosios po turo „Sticky and Sweet“ 2008 ir 2009 metais.

Iš Izraelio jį vyks į Abu Dabį, Europą, Amerikos žemynus. 2013-ųjų pradžioje gastrolės turėtų baigtis Australijoje, kur dainininkė nėra koncertavusi daugiau kaip 20 metų.

Naujų gastrolių pradžia Izraelyje katalikiškoje šeimoje gimusiai Madonnai yra natūralus pasirinkimas, nes pastarąjį dešimtmetį ji labai įsitraukė žydų mistinę Kabalos tradiciją ir kelis kartus lankėsi žydų valstybėje - viešai ir privačiai. Praėjusį kartą ji Izraelyje koncertavo 2009 metais.

Pareigūnai sako, kad du vyresnieji jos vaikai - 15-metė Lourdes ir 12-metis Rocco taip pat dalyvaus šou.

„Šis šou yra epinis, didesnis už visa, ką ji darė anksčiau. Kostiumai keičiami daug dažniau. Kalbame apie 700 (drauge) keliaujančių batų porų, - sakė jos kostiumų dizainerė ir stilistė Arianne Phillips. - Madonna drabužius pakeičia septynis ar aštuonis kartus, o šokėjai - 10-15 kartų“.

Madonnos partneris Brahimas Zaibatas, trečią dešimtį metų einantis alžyriečių kilmės prancūzų modelis, taip pat atskrido su ja. Kaip ir keturi jos vaikai - Lourdes, Rocco, Davidas ir Mercy. Jų, besimėgaujančių saule paplūdimyje, nuotraukas paskelbė Izraelio laikraščiai.

Drabužiams kurti Madonna pasisamdė tokius dizainerius kaip Jeanas Paulis Gaultier, Jeremy Scottas, Alexanderas Wangas, „Dolce & Gabbana“, Fausto Puglisi ir „J Brand“.

Ji taip pat turi avėti „Prada“ ir „Miu Miu“ batus, be to - savo linijos „Truth or Dare“ avalynę ir vilkėti šios linijos apatinius.


Šiame straipsnyje: Madonna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių