M. Jampolskio šuo vagių neatbaidytų, o aplaižytų

Aktorius Marius Jampolskis vaikystėje neįstengė tėvų įkalbėti nupirkti augintinį – jie abejojo mažojo sūnaus atsakingumu. Tad, kai sužadėtinė Renata Uzialkaitė užsiminė, kad būtų smagu namie turėti keturkojį draugą, Marius itin nudžiugo.
BTV „Duok labas“ M.Jampolskis pasakojo, kad neįprastą veislę išsirinko spontaniškai – pamatęs pas draugą Aliaskos malamutų veislės patiną, tokio ir pats užsimanė. Nereikėjo sukti galvos ir renkantis vardą -  Luna – kilminga kalytė, pirkta iš veislyno, tad vardą į šeimininkų namus atsinešė pati.. Pagal dokumentus – jos pilnas vardas yra Kaluna, o sutrumpintai Luna.

Paklausti apie auginant šunį kylančias problemas, šeimininkai turėjo ilgai pagalvoti. Viena iš problemų – Luna niekada negalėtų būti sarginiu šunim. Renata juokauja, kad jei ateitų vagis, tai vietoj to, kad juos aplotų, kalytė greičiausiai tiesiog negyvai užlaižytų.

Marius –  tikras darboholikas, kuriam veiklos nuolat daugėja. Turėdamas laisvą minutę ar kelias savaites, vyras jas nori skirti mylimai moteriai – jiedu buvo išvykę ilgų atostogų į Ameriką ir Vietnamą. Keliauti su Luna būtų sudėtinga, tad porai tenka spręsti šią problemą.

Dažniausiai jie savo mylimą augintinę ilgesniam laikui palieka augintinę bičiuliui, kuris stengiasi kuo ilgiau jos negrąžinti dėl Lukos draugiško ir smagaus būdo.

Retas šuniukas, ypač vaikystėje ir ankstyvoje paauglystėje, nėra iškrėtęs šeimininkams kokių eibių. Tačiau apsidairius jaukiuose poros namuose, nematytume nei apgraužtų sofos kampų, nei nutampytų užuolaidų. Na, dabar Lunytei jau beveik metai, tačiau, kai ji buvo jaunesnė – sugriaužė Renatos šokių batelius. Jei šeimininkai išeidami nepaslėptų, tai mielai sukirstų visus ant stalo paliktus saldainius, kuriuos pati ir išsilukštena.

Specialiai Luna nedresuojama – šeimininkai bendrauja su ja kaip su protingu sutvėrimu ir dėl visų pageidaujamų įgūdžių ar gero elgesio susitaria tiesiog gražiuoju.

Auginant šiaurietišką, stamboko sudėjimo šunį jam būtina sudaryti ir tinkamas poilsio sąlygas. Šeimininkų lovoje Luna nemiega. Ji prieš miegą išbučiuoja abu šeimininkus ir atsigula prie miegamojo lango ar ant šaltų vonios kambario plytelių.
Lunos šeimininkai džiaugiasi, kad nors augintinės veislę pasirinko daugiau remdamiesi emocijomis – ji puikiai tinka gyvenimui mieste. Kalytė visiškai netriukšmauja, nekelia problemų kaimynams – nei lojimu, nei pykčiu sutikus koridoriuje.
Jaunutė Luna patyrė skaudų išsiskyrimą su vaikystės meile. Tą išduoda jos ilgesingas žvilgsnis  pro langą. Šeimininkai atskleidė, jog vaikystėje Luna turėjo labai artimą draugą – kaimynų retriverį Grantą, su kuriuo linksmai dūkdavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių