M. Ivaškevičiaus filmas „Tėve mūsų“ pelnė prestižinių apdovanojimų

Lietuviški filmai toliau skina laurus tarptautiniuose kino renginiuose. Šįkart pasižymėjo garsaus Lietuvos dramaturgo, kino scenaristo ir režisierius Mariaus Ivaškevičiaus sukurtas trumpametražis filmas „Tėve mūsų“, kuris praėjusią savaitę pelnė du svarbius apdovanojimus.

Varšuvoje vykusioje iškilmingoje „Grand off“ pasaulio nepriklausomų filmų apdovanojimų ceremonijoje M. Ivaškevičius buvo apdovanotas už geriausią scenarijų (filmas „Tėve mūsų“). „Grand off“ pasaulio nepriklausomų filmų apdovanojimai yra vienas svarbiausių renginių, propaguojantis nepriklausomą kiną Lenkijoje bei pasaulyje. Po ilgos atrankos nominacijoms, kurios metu filmus vertino net 70 narių komisija, sudaryta iš kino festivalių vadovų, programų sudarytojų, UNICA pasaulio nepriklausomų filmų festivalio atstovų bei nepriklausomo kino kūrėjų, buvo atrinkti 47 filmai, pretendavę į apdovanojimus.

Kompanijos „Artbox“ platinamas filmas „Tėve mūsų“ šiomis dienomis taip pat pelnė Jaunosios žiuri prizą jau 29 kartą Prancūzijoje vykusiame tarptautiniame kino festivalyje „Tous Courts d‘Aix-en-Provence“. O rugsėjo mėnesį Rusijoje vykusiame kino festivalyje „Kinošok 2011“ lietuvių rašytojo ir režisieriaus filmas laimėjo prizą už geriausią trumpametražį filmą.

Šiuo metu Marius Ivaškevičius kartu su kompanija „Artbox“ kuria savo pirmą pilnametražį filmą „Santa“. Filme, pasakojančiame audringą lietuvės ir suomio meilės istoriją, pagrindinius vaidmenis kuria žinoma televizijos aktorė ir laidų vedėja Sandra Daukšaitė-Petrulėnė bei Suomijos kino mega žvaigždė Tommi Korpela, Lietuvos žiūrovams matytas filme apie pasiutusį Kalėdų Senelį „Rare Exports Inc.“ Filmo „Santa“ nacionalinė premjera numatoma 2013 m. sausio mėn.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių