LTV eteryje - labdaros akcija neįgaliukų svajonėms pildyti

Antrąją Kalėdų dieną, gruodžio 26-ąją, iškart po „Panoramos“ Lietuvos televizijos eteryje prasidės tiesioginis dviejų valandų labdaros telemaratonas „Ištiesk gerumui ranką". 

Jo tikslas - paremti neįgalius vaikus auginančias šeimas ir išpildyti karščiausias mažųjų svajones. Labdaros-paramos fondo „Algojimas“ inicijuotos akcijos baigiamajame koncerte pasirodys ryškiausios scenos žvaigždės: Česlovas Gabalis, Atlanta, Eva, Vytautas Landsbergis jaunesnysis su dukra, Liveta ir Petras Kazlauskai, vaikų choras iš Lietuvos radijo vaikų programos ir kiti populiarūs lietuvių atlikėjai.

Programos metu žiūrovai sužinos, kaip ši akcija gimė ir išgirs jautriausias jos dalyvių istorijas. Tuo, kad Kalėdos - stebuklų metas, įsitikins ir į renginį susirinkę svečiai, mat kai kurių jų svajonės pildysis Lietuvos televizijos didžiojoje studijoje per tiesioginį eterį.

Jau du mėnesius vykstančios akcijos metu žmonės raginami savo aukomis padėti neįgaliuosius vaikus auginančioms šeimoms, kurių Lietuvoje  -  net 30 tūkstančių. Prieš keletą mėnesių joms buvo išsiųstos anketos, kurias pildydami šeimos nariai pasakojo savo istorijas, užgriuvusius sunkumus ir atskleidė negalią turinčių vaikučių svajones. Jų troškimai sujaudino daugybę žmonių, kurie nusprendė prisidėti prie kilnios misijos. Pavyzdžiui, Kaune verslininkai prieš metus kojos netekusiam berniukui jau padovanojo išsvajotąjį nešiojamąjį kompiuterį, o viena vilnietė net  pardavė savo automobilį ir gautus pinigus paaukojo į akcijos sąskaitą. Prie kalėdinių norų išsipildymo jau prisidėjo ir garsūs sportininkai, pramogų pasaulio žvaigždės bei politikai.

Prie akcijos „Ištiesk gerumui ranką“ prisidėjo ir užsienyje gyvenantys lietuviai. Prancūzijoje, Belgijoje, Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose mūsų tautiečių bendruomenės rengia specialias akcijas ir koncertus, neįgaliems vaikučiams lėšas dosniai aukoja ir per mišias.

Jau daugybė garsių ir paprastų Lietuvos žmonių ištiesė gerumui ranką. Prisidėti galite ir jūs, skambindami trumpuoju numeriu 1416 (auka 2 Lt), apsilankę interneto svetainėse  www.aukok.lt ir www.algojimas.lt arba išpildydami konkrečias vaikų svajones, kurias galite rasti puslapyje  www.algojimas.lt/kaledu-akcija/



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių