LRT vasarą pasitiko afrikietišku futbolo turnyru

"Duonos ir žaidimų", – su tokiu šūkiu Lietuvos radijas ir televizija pasitiko vasaros sezoną ir Pasaulio futbolo čempionatą.

LRT kiemelyje surengto vietos entuziastų futbolo turnyro buvo pakviestas atidaryti Pietų Afrikos čiabuvis. Šiam nepasirodžius, futbolininkai juokaudami svarstė, kad Islandijos ugnikalnis negyvai pelenais užspjaudė ir iš Afrikos skrendančius lėktuvus. Šventę galiausiai atidarė į afrikietiškus drabužius įšokęs "Gustavo enciklopedijos" kūrėjas Audrius Rakauskas. Jis ir patrypčioti genčių ritmu bandė, ir futbolo himną, panašų į lietuviškas raudas, sutraukė.

Garbė žaisti pirmąsias šio turnyro rungtynes teko zuikių ausytėmis ir kaspinėliais pasipuošusiai moterų komandai, kuri nekukliai pasivadino "MaraDonnomis", ir solidžiai LRT tarybai. "MaraDonnų" vadė, sporto žurnalistė Laima Janušonytė, išdidžiai pristatė savo kozirius – olimpinę puolėją Vidą Vencienę ir galingiausią pasaulio vartininką Žydrūną Savicką.

Dėl čempionų taurės taip pat kovojo LRT rinktinė su kovingai nusiteikusiais Žygiu Stakėnu, Andriumi Tapinu. Sakė, kad jau keletą mėnesių rengėsi ypatingoms rungtynėms su legendiniais futbolo veteranais.

Kaip "auklėtiniams" sekėsi demonstruoti kamuolio valdymo meną, santūriai stebėjo LRT vadovas Audrius Siaurusevičius, o klaidas aistringai komentavo vienas iš Pasaulio futbolo čempionato komentatorių Vytaras Radzevičius.

Iš viso turnyre kovėsi dešimt LRT darbuotojų komandų. Bronzos medaliai atiteko MaraDonnoms“, sidabras - „Ugniukams“ (šios komandos narių amžius siekė 50–68 metus), o pirmą vietą iškovojo LRT žvaigždės. O turnyrą vainikavo LRT ir futbolo veteranų susitikimas. Rungtynes  4:2 išplėšė futbolo veteranai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių