LRT pasaulio futbolo čempionatą pradės diena anksčiau

LRT kartu su visu pasaulio futbolo šventę paskelbs anksčiau, pirmųjų rungtynių išvakarėse - birželio 10 dieną.

Bus tiesiogiai transliuojama iš Johanesburgo priemiesčio Soveto, kur vyks 2010 m.FIFA pasaulio futbolo čempionato atidarymo koncertas. O pirmasis Afrikoje vyksiantis pasaulio futbolo čempionatas prasidės birželio 11 dieną 17 valandą  taip pat tiesiogine rungtynių tarp PAR ir Meksikos rinktinių transliacija per LTV.  

Jau dabar šis koncertas, kuriame susijungs muzika ir futbolas, vadinamas didžiausiu visų laikų Afrikos žemyne vyksiančiu pramoginiu renginiu.

Trijų valandų šou vyks Soveto Orlando stadione, talpinančiame 30 tūkstančių žiūrovų. Jame pasirodys pasaulio ir Afrikos muzikos žvaigždės, praeities ir dabarties futbolo garsenybės. Koncerto organizatoriai žada ir siuprizų – informacija apie juos  laikoma paslaptyje.

Renginį organizuoti FIFA patikėjo Emmy apdovanojimo laureatui prodiuseriui Kevinui Wallui ir jo kompanijai “Control Room”. “Control Romm” organizuotas didžiausias renginys –  24 valandų akcija “Live Earth 2007”, kurioje dalyvavo 150 artistų septyniuose kontinentuose . Šia akcija siekta atkreipti dėmesį į klimato atšilimą. Kevinas Wallas taip pat organizavo Rogerio Waterso koncertą ant Berlyno sienos,  “Live AID” labdaros akciją, Bobo Dylano, Erico Claptono, George’o  Harrisono, Michaelo Jacksono, Eltono Johno ir kitų garsenybių koncertus.

Birželio 10 d. koncerte Lietuvos televizijos žiūrovai pamatys Alicia Keys, Amadou & Mariam, Angélique Kidjo, Black Eyed Peas, BLK JKS, John Legend, Juanes, Shakira, The Parlotones, Tinariwen, Vieux Farka Touré, Vusi Mahlasela, Freshlyground, , K’NAAN, Soveto gospelo chorą ir kitus atlikėjus.

Atidarymo koncertą komentuos LRT sporto žurnalistai Vytaras Radzevičius ir Marius Andrijauskas (jis taip pat yra ir LR programos „Opus3” laidų vedėjas).

LRT, oficialus 2010 m. FIFA pasaulio futbolo čempionato transliuotojas, iš viso nuo birželio 11 d. iki liepos 11 d. parodys 46 rungtynių transliacijas iš Pietų Afrikos - nuo pirmųjų iki finalo.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių