LRT „Bitinukai“ - Gustavui, Tetai Betai ir „Tūkstantmečio vaikams“

Dar 1994 m. tuometinio LRT generalinio direktoriaus Laimono Tapino sugalvoti geriausių LRT darbuotojų apdovanojimai „Bitinukai“, anksčiau vadinti „Bitėmis“, šįmet teikti jau devintą kartą.

"Bitinukų“ apdovanojimus tradiciškai pradėjo LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius. Pajuokavęs, kad bus apšildanti grupė, jis dėkojo už darbuotojų vienybę sunkmečiu. Toliau gausios padėkos ir sveikinimai liejosi iškilmingą 40-mečio jubiliejų švenčiančiai LTV žinių laidai „Panoramai“. Ant scenos susirinkusį „panoramiečių“ būrį - nuo pirmojo vedėjo Česlovo Juršėno iki dabartinio Marijaus Žiedo - pasveikinti atvyko ir Seimo pirmininkė Irena Degutienė. Įteikusi angelą, ji linkėjo noro skleisti teisingą žodį.

Pagerbtos ir kitos, kuklesnius jubiliejus švenčiančios laidos: 20-metį minintys Nijolės Baužytės „Mūsų miesteliai“ ir Neringos Čereškevičienės „Tele bim-bam“.

Kaip ir daugelis tikėjosi, geriausia radijo laida išrinkta populiariausia Lietuvos radijo (LR) laida „Ryto garsai“. Geriausiu radijo vedėju/žurnalistu pripažintas Marius Andrijauskas, dirbantis radijo stotyje „Opus 3” ir LR rengiantis sporto žinias. Už nuopelnus nacionaliniam transliuotojui „Bitinukas“ antrus metus iš eilės įteiktas ir 40 metų LRT dirbančiai Bernadetai Lukošiūtei, kurią daug kas prisimena kaip „Labanakt, vaikučiai” ir „Dainų dainelės“ vedėją.

Ne be vaikų pagalbos šiemet geriausiu Lietuvos televizijos laidų vedėju išrinktas „Gustavo enciklopedijos“ kūrėjas Audrius Rakauskas, rinkimuose nurungęs Editą Mildažytė ir Ritą Miliūtę. Moksleiviai nesnaudė rinkdami geriausią LTV laidą - ja paskelbta viktorina „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“.

LTV Lietuvos televizijos profesionalu tapo operatorius Gintautas Raila, o radijo - LR žurnalistė Aušra Jūraitė. Neliko pamiršti ir Lietuvos šviesuoliai. „Bitinukai“ įteikti LR metų žmogumi tapusiam ūkininkų turgelių koordinatoriui Mindaugui Maciulevičiui bei „Klasikos“ programos „Ryto allegro“ laidos klausytojų išrinktam „Metų kultūros šviesuliui“ - bibliotekininkei Irenai Milerienei iš Kėdainių rajono.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių