Londono valdininkams uždrausta juokauti apie uošves

Vieno Didžiosios Britanijos sostinės Londono rajono taryba uždraudė valdininkams pasakoti juokelius apie uošves, kurie gyvuoja nuo Romos imperijos laikų.

Barneto rajono taryba išleido specialų lankstinuką pavadinimu „Kultūrinis sąmoningumas: bendrosios problemos, iškilusios dėl prašymo suteikti informaciją“, kuriame aprašyti britiško humoro ypatumai, taip pat įspėjama pokalbių metu vengti juokelių apie uošves, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

12 puslapių buklete sakoma, kad juokeliai dažniai gali būti neteisingai suprasti ir įžeidūs. Valdininkų yra prašoma atkreipti dėmesį į tai, kad britiškasis humoras gali nepatikti kitų kultūrų atstovams.

„Britiški juokeliai apie uošves yra įžeidūs ir seksistiniai. Žmonės gali įsižeisti, nes tokiuose juokeliuose atskleidžiama nepagarba vyresnio amžiaus žmonėms“, – sakoma oficialiame buklete. Kokia yra valdininkų reakcija į tokias rekomendacijas, kol kas nežinoma, pažymi „The Daily Telegraph“.

Laikraščio teigimu, vieno iš seniausių juokelių apie uošves autorius buvo Romos laikų poetas satyrikas Juvenalis, gyvenęs I mūsų eros amžiuje. Jis rašė: „Neįmanoma būti laimingam, kol gyva uošvė.“


Šiame straipsnyje: uošvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių