Londono gyventojai nenori raketų ant namų stogų per olimpiadą

Londono gyventojai pirmadienį stojo prieš teismą, reikalaudami uždrausti vyriausybei statyti priešlėktuvinės gynybos raketų sistemą ant jų daugiabučio stogo per olimpines žaidynes, nes tuomet šis namas gali tapti išpuolių taikiniu.

Praėjusią savaitę Didžiosios Britanijos gynybos ministerija patvirtino, kad žaidynių dienomis tokios raketos stovės šešiose sostinės vietose ir užtikrins sostinės apsaugą nuo galimų išpuolių iš oro.

Rytų Londone, Stratforde netoli Olimpinio parko esančio vieno daugiabučio gyventojai praėjusią savaitę kreipėsi į teismą, tvirtindami, kad raketų dislokavimas ant jų namo stogo pažeis jų žmogaus teises.

„Fred Wigg Tower“ gyventojams atstovaujantis teisininkas Marcas Willersas Londono teisme sakė, kad dėl šio „precedento neturinčio“ sprendimo gyventojai yra priversti bijoti dėl savo saugumo."

Jų baimė, kad raketų sistemos atvežimas ir montavimas ant „Fred Wigg Tower“ stogo kelia papildomą pavojų, jog pats daugiaaukštis gali tapti teroristų taikiniu, yra visiškai pateisinama", - sakė jis.

Šiame kvartale daugiau nei 100 vietos savivaldybei priklausančių būstų gyventojai siekia teismo sprendimo, draudžiančio ten statyti priešlėktuvines raketas. Jie tvirtina, kad valdžia pažeidė jų teises, iš anksto nepranešusi ir su jais nepasitarusi dėl savo planų.


Šiame straipsnyje: Londono olimpiadaLondonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių