Londone lietuviai savo tautiečiams pardavinėja nemokamus žemėlapius

LNK laida KK2 tęsia reportažų ciklą iš Londono. Londone ir kitose Didžiosios Britanijos miestuose įsikūrę lietuviai prigalvoja įvairiausių saviškių mulkinimo schemų. KK2 žurnalistai tvirtina: lietuvių išradingumui nėra ribų. Apie tai – pasakojimas šio antradienio KK2 laidoje su Ugne Skonsmanaite ir Tomu Ališausku.

Daugiau nei dešimt metų Londone gyvenantis verslininkas Laurynas LNK laidai pasakoja, kad lietuviai ką tik atvykusiems saviškiams pardavinėja. Londono metro žemėlapius. Tuos, kurie  ant kiekvieno kampo dalinami nemokamai.
Už nemokamą lankstinuką sukčiai lietuvaičiai lupa po keturis šimtus litų – tai yra šimtą svarų.

Beje, policijos pareigūnai sako, jog didžioji dalis į aferistų pinkles papuolusių lietuvių nežino, kur kreiptis pagalbos. Nukentėjusieji bijo, kad nemokės pareigūnams paaiškinti, kas juos apgavo, prilupo ar kitaip nuskriaudė. Bet, visa laimė, Newhamo rajono policijos nuovadoje dirba konsteblis vardu Rytis, mūsiškis iš Lietuvos. Jis bendrauja su lietuviais, lietuviškai atsako į elektroninius laiškus.

Pareigūnai įvardija du išskirtinius Londone gyvenančių lietuvių bruožus: tai – besaikis alkoholio vartojimas ir polinkis... ginkluotis! Pasirodo, mūsų tautiečiai gatvėse mėgsta pasišvaistyti peiliais.

Londone įsikūrę tautiečiai padarytų nusikaltimų skaičiumi mažai kuo skiriasi nuo atvykėlių iš kitų Rytų Europos valstybių. Daugiausiai lietuviai konfliktuoja su savasis. Išgėrę mėgsta pasiaiškinti santykius kumščiais, pasitaiko vagysčių, sukčiavimo atvejų... Tačiau itin žiaurių nusikaltimų, į kuriuos įsivėlę lietuviai, pasitaiko retai. Jei galabija – tai dažniausiai savus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lietuvos elitas

lietuvos elitas portretas
lietuvis ir draugo motina parduotu i viesnami...slyksti tauta...isgirdai uzsieny lietuviskai kalbant ir bek, bek, bek....''kaip graziai dega namas, tik gaila, kad ne brolio''...ar kita tauta turi toki posaki?ir musu politikai todel tokie politines prostitutes(atsiprasau merginu, kurios dirba sita slykstu, bet reikalinga darba)....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių