Londone įvyko meninio filmo „Laiškai Sofijai" pristatymas

Neseniai Londone „The screening room„ kino teatre įvyko pirmoji naujo meninio filmo „Laiškai Sofijai“ („Letters to Sofia") peržiūra. Filmas sukurtas remiantis žymaus lietuvių kompozitoriaus ir dailininko Mikalojaus Konstantino Čiurlionio ir jo žmonos lietuvių rašytojos, visuomenės veikėjos, literatūros ir meno kritikės Sofijos Kymantaitės gyvenimo faktais. Scenarijaus autorius ir režisierius Bob Mullan, pagrindinius vaidmenis atlieka Rokas Zubovas ir Marija Korenkaitė. Filmas sukurtas lietuvių, rusų ir lenkų kalbomis.

Filmo „Laiškai Sofijai" peržiūroje dalyvavo LR ambasadorius Oskaras Jusys, garbės svečiai, žiniasklaidos atstovai, kino kritikai, lietuvių bendruomenės atstovai ir menininkai.

Bob Mullan, pristatydamas filmą, pabrėžė, kad šis filmas pasakoja ne tik apie dviejų iškilių asmenybių meilės istoriją, bet ir lietuvių kalbą bei tautinį atbudimą carinėje Lietuvoje. Žiūrovai buvo perspėti, kad „Laiškai Sofijai“ yra vaidybinis filmas ir ne visi filme parodyti įvykiai atitinka tikrovę. Į klausimą, kada įvyks oficiali filmo premjera, režisierius dar negalėjo atsakyti, tai priklausys nuo festivalių ir distributorių susidomėjimo.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaskino teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

geda

geda portretas
musu kultūros ministerijai, kurios buvo prašoma paremti filmo kūrimą, bet tam Gelūnas nerado nei vieno lito.

gerai

gerai portretas
reikia dziaugtis - mokesciu moketoju pinigai nuejo kitur
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių