„Loftą“ užliejo šiaurietiškos muzikos banga

Naktį iš penktadieni į šeštadienį sostinėje įsikūręs menų fabrikas „Loftas“ netilo nuo muzikos garsų. Čia prasidėjo Lietuvoje pirmą kartą rengiamas šiaurės šalių muzikos renginių ciklas „Norden Wave“. Daugiau kaip pusė tūkstančio muzikos mylėtojų susirinko paklausyti tokių Lietuvos ir Skandinavijos grupių kaip „Golden Parazyth“, „Silverarken“ ir „Rangleklods“.

Vėlų vakarą prie įėjimo į „Loftą“ nutįso eilė žmonių. Susirinko ne tik šiaurės muzika besidomintys lietuviaiv - tarp renginio lankytojų buvo galima išgirsti ir besišnekučiuojančių užsieniečių. Didžiausi entuziastai į renginį atėjo vilkėdami megztinius šiaurietiškais raštais, dėvėdami žiemines kepures ar kitą šiaurietišką atributiką.

Koncertas prasidėjo likus dviem valandom iki vidurnakčio. Pagrindinius vakaro atlikėjus „apšildė“ didžėjus „DJ Seasonslater“, kuriam pradėjus groti prie scenos kaipmat susirinko masės žmonių. Tiesa, publika iš pradžių buvo vangi, todėl grojant tik paskutinius kūrinius, ši šiek tiek labiau įsijautė ėmė šokti.

Po valandos trukmės pasirodymo scenoje pasirodė renginio vedėjas, iškiliai pristatęs pirmuosius vakaro svečius iš Švedijos – fanko grupę „Silverarken“. Praėjusių metų pavasarį susikūręs kolektyvas buvo šiltai pasitiktas publikos ir netrukus visas salė ėmė judėti. Atlikėjai ne kartą gyrė klausytojus už aktyvumą ir dėkojo už šiltą priėmimą. Tiesa, pasirodymo metu vienam iš dviejų gitara grojančių grupės narių trūko gitaros styga. Kol šis ją pasikeitė, vokalistas pristatė grupės narius, o publika kiekvienam iš jų audringai plojo. Pasirodymo gale „Silverarken“ teigė, kad jiems be galo patiko koncertuoti Lietuvoje, todėl patys nusprendė sugroti viena daina daugiau.

Po trumpos pertraukos pasirodymą tęsė visiems gerai žinomas lietuvių elektroninės muzikos kolektyvas „Golden Parazyth“. Šiems pradėjus savo pasirodymą, „Lofto“ sienos ėmė drebėti nuo elektroninės muzikos griausmo. Pasirodymo eigoje grupės vokalistas pasakojo, kad šis liko sužavėtas prieš tai grojusios švedų grupės pasirodymu. „Golden Parazyth“ pasirodymas nepaliko nė vieno abejingo, todėl šiems sugrojus paskutinę dainą, publika dar keletą minučių reikalavo pakartojimo.

Paskutiniai ant scenos užlipo svečiai iš Danijos „Rangleklods“. Iš dviejų narių susidedančios grupės pasirodymo metu buvo galima išgirsti tikrą įvairios muzikos žanrų sintezę – atlikėjai maišė elektroniką, techno, triphopą, roką ir kitus muzikos stilius. Grupės lyderis Karališkosios Danijos muzikos akademijos Elektroninės muzikos magistras, Esben'as Andersen'as pats yra teigęs, kad jie ieško ir siekiu išraiškos, kuri iš esmės surištų kartu visus garsus. Danai nuolatos rodė dėmesį jų paklausyti susirinkusiems žmonėms, o šie jiems atsakė plojimais ir džiaugsmo šūkiais.

Penktadienį vykęs koncertas buvo pirmasis iš viso „Norden Wave“ renginių ciklo, kurio pagrindinė  idėja - pristatyti šiaurės šalių muziką.  „Norden Wave“ ypač akcentuoja tarptautinį kultūrinį dialogą. „Šiaurės šalys yra ne tik originalios bei kokybiškos popmuzikos lopšys tačiau ir labai savita įvairiausių muzikos garsų laboratorija“, - tvirtina renginio organizatoriai. Žadama, kad būsimų koncertų metu Vilniuje pasirodys pačių įvairiausių stilių atlikėjai iš Suomijos, Danijos, Islandijos, Norvegijos ir kitų šiaurės regiono valstybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių