LNK žvaigždės ieškojo gerumo siūlydamos kalėdinę sriubą

Trečiadienio vidudienį Vilniaus senamiestyje LNK žvaigždės bandė kviesti Kalėdų gerumą - praeiviams siūlė paragauti sriubos, pasiklausyti kalėdinių dainų ir paaukoti vargstantiems.

Jau ketvirtus metus Maltos ordino rengiama akcija, kurią šiemet remia LNK televizija, siekiama padėti seniems nuskurdusiems ir vienišiems žmonėms. Būtent apie juos ordino savanoriai pasakojo praeiviams, kurie vargiai buvo girdėję, kad Lietuvoje vienišų ir skurstančių senolių yra apie 700 tūkstančių ir net trečdalis jų gyvena žemiau skurdo ribos. Tam, kad kasdien šiltos sriubos ir maisto paketą kas tris mėnesius gautų penki šimtai senukų, per metus reikia maždaug 400 tūkstančių litų.

Optimizmu padėti juos surinkti tryško ir karštais barščiais vaišino Rolandas Vilkončius, Inga Jankauskaitė, Gintaras Deksnys ir Asta Dudurytė, Ugnė Skonsmanaitė, Egidijus Knispelis, Giedrius Leškevičius ir kiti. Tačiau net tokiai entuziastingai ir gausiai LNK "armijai" sunkiai sekėsi prisikviesti sriubos ragautojų. Žmonės vangiai vaišinosi sriuba ir dar vangiau aukojo varguoliams. Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad ne vienas skubantis praeivis, sužinojęs, kam rengiama akcija, pats traukdavo piniginę net nestabtelėdamas užkąsti.

Nors dauguma praeivių pasirodė abejingi, "Maltos ordino" savanoriai tikino, kad šiemet žmonės kaip tik dažniau ištiesia ranką varguoliams. Gailestingumą ir atjautą pažadino ir sekmadieniais po LNK žinių rodomos specialios trumposios laidos "Mums reikia tavęs", kuriose pasakojamos senų ir vienišų žmonių istorijos. Aukų, kurios byra skambučių ir trumpųjų žinučių dėka, dėžutė vis pilnėja.

Iki gruodžio 5 d. Kalėdinės sriubos akcija aplankys net 15 Lietuvos miestų ir miestelių. Renginiuose skambės gyva muzika, lankysis Maltos ordino ambasadorius, LNK žvaigždės, politikai, verslininkai, o gruodžio 5 d. šventinę sriubą Panevėžyje ragaus ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė. O akciją vainikuos gruodžio 11 d. vyksiantis tiesioginis trijų valandų paramos koncertas Utenos pramogų arenoje.

Maltos ordino pagyvenusių žmonių globos fondą galima paremti skambinant arba siunčiant žinutę trumpaisiais numeriais: 1418 - 2 litai, 1419 - 5 Lt.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių