LNK „žiniukė“ A. Dudurytė miuzikle vaidins Velnio babą

Šeštadienį naujoje M. K. Čiurlionio menų mokyklos Šokio teatro salėje bus pristatytas naujas lietuviškas miuziklas „Čerai“, pastatytas lietuvių liaudies pasakų ir sakmių motyvais.

Miuziklui libretą parašė  I. Rasimaitė, o muziką sukūrė kompozitorė V. Mažintaitė. Miuzikle atkuriamos žaismingos, o kartais ir baisios situacijos apie laumių, raganų, velnių ir žmonių nesibaigiančią kovą.

Scenoje bus galima išvysti ne tik žinomus profesionalius atlikėjus, bet ir žmones, kurie save tokiam žanre išbandys pirmą kartą - žurnalistus, teisininkus, auditorius, informacinių technologijų, rinkodaros specialistus.

Viena jų - žurnalistė ir LNK žinių vedėja Asta Dudurytė.  “Profesinė veikla kiekvieną žmogų tartum įrėmina, atrodo, kad negali nieko kito daugiau veikti. O Draugiškuose projektuose kiekvienais metais atrandu kažką nauja - vaidinau ir spektaklyje, tapiau ir pristačiau savo darbą dailės parodai. O šiemet manęs laukia tikras iššūkis - reikės dainuoti su choru, orkestru žiūrėti į direigentą ir vaidinti. Tikiuosi kažkaip tų keturių posmelių nepamiršti, be to, aš dar vis bandau atrasti savo personažą  - Velnio babą", - sakė "žiniukė".

Miuziklą “Čerai” stato režisierius ir choreografas Andrius Pulkauninkas, muzikinis vadovas ir dirigentas Modestas Barkauskas. Solo partijas atlieka Egidijus Bavikinas (Bernas), Vilija Mažintaitė (Ragana), Aleksandras Latuškinas (Velnias Čemerys), Ieva Rasimaitė (Laumė), Asta Dudurytė (Velnio baba), taip pat vaidina ir šoka Julius Juchnevičius (Velnias Žiburinis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių