LNK transliuos atsisveikinimą su Lietuvos delfinais

LNK televizija, prieš keletą metų surengusi paramos akciją „Padovanok delfinui šypseną“, spalio viduryje transliuos atsisveikinimą su Lietuvos delfinais.

Spalio 19-21 dienomis delfinai iš Klaipėdos bus išskraidinti į Graikiją, Atikos zoologijos sodą, kol Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumas bus rekonstruojamas. Jau pirmadienį į delfinariumą įžengs statybininkai ir delfinų pasirodymai nebebus rengiami.

Paskutinįjį ypatingą pasirodymą, įvyksiantį sekmadienį, 15 valandą, filmuos ir parodys LNK televizija. Pasirodymas žada būti neeilinis – delfinų Argo, Glorijos, Gabijos, Premijos bei trijų jauniklių pasirodymus lydės dainininkių Rūtos Ščiogolovaitės bei Vaidos Genytės dainos.

Renginyje dalyvaus vaikai, kuriuos metų metus delfinai gydė, o iš Kauno globos namų atvyks 150 auklėtinių, kurie niekada nėra matę delfinų. „Vaikų atvažiavimą iš Kauno finansuoja krepšininkų Roberto Javtoko ir Ramūno Šiškausko šeimos“, - pasakojo atsisveikinimą su delfinais organizuojanti renginių prodiuserė Kristina Kaikarienė.

Ši savaitė – paskutinioji, kai dar galima suskubti į delfinų pasirodymą Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume. Po rekonstrukcijos delfinariumą ketinama atidaryti kitų metų vasaros sezonui – birželį. Tačiau baiminamasi, kad rekonstrukcija gali užtrukti iki vienų dvejų metų.

LNK taip pat ketina nufilmuoti, kaip delfinai bus „sodinami“ į specialų reisą, kuris nuskraidins  juos šiltoms atostogoms į Graikiją.

Tai – ne pirmas LNK ir delfinariumo projektas. LNK, „Prior musica” ir Lietuvos jūrų muziejaus surengtas muzikinis paramos maratonas sulaukė didžiulio žiūrovų palaikymo. Delfinų gyvenimo sąlygoms gerinti paaukoti 391 954 litai.


Šiame straipsnyje: delfinaiLNK

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių