„Liūdnų slibinų“ pavasario turas pasieks Klaipėdą

Baigiantis kovui, įsibėgėjus liūdnai linksmam pavasariui, uostamiesčio „Švyturio menų dokas“ kviečia didelius ir mažus į „Liūdnų slibinų” koncertą Klaipėdoje.

Po žiemos darbų išlindę iš įrašų studijos, kur ruošia savo antrąjį albumą, „Liūdni slibinai“ uždainuos pavasariniais balsais. Šaukdami pavasario šilumą į širdis ir šviesą į protus bei pagerbdami artėjančias tautos dainiaus Maironio 150-ąsias gimimo metines, „Liūdni slibinai“ rengia koncertų turą „Pavasario balsai“ ir ragina kiekvieną lietuvį atrasti Maironį savyje.

Koncertuose laukia kūrybiškai paliečiančios ir šypsenas žadinančios liūdesiu persmelktos dainos ne tik iš pirmojo grupės „Albumo, raginančio tautą“, bet ir iš artimiausią rudenį pasirodysiančio naujojo albumo, kurio pavadinimas kol kas kruopščiai slepiamas.  Atėjusieji į koncertus taip pat galės gyvai pamatyti labai išgarsėjusį, bet vis dar tokį patį mažą Dominyką Vaitiekūną, niekuomet nejuokaujantį, bet visuomet juokingą Vaidą Kublinską ir nelengvą moters naštą nešančią Aistę Lasytę.

„Liūdni slibinai“ – ketvirtus metus liūdnas lietuvio gyvenimo detales apdainuojantis, teatrališkai  išradingas ir muzikaliai sąmoningas triasmenis darinys. Šioji anaiptol ne šventa trejybė turi šventą tikslą – savo liūdnomis dainomis ir plikomis širdimis raginti kiekvieną lietuvį atsisakyti lengvabūdiškumo ir gyvenimo džiaugsmo. Šie chuliganiški aktoriai-muzikantai-šokėjai-komikai-dainininkai, savo pasirodymuose naudoja tokių poetų kaip Henrikas Radauskas, Šarūnas Banevičius, Sigitas Parulskis, Kestutis Plankas, Juozas Erlickas ir daugybės kitų tekstus.

Artistiška energija, skoninga ironija, nebanaliais dainų tekstais ir taikliu humoru žiūrovus pavergiantys „Liūdni slibinai“  per trejus metus surengė daugiau nei 100 autorinių koncertų didžiausiuose Lietuvos miestuose bei muzikos festivaliuose „Be2gether”, „Tamsta Muzika”, „Karklė” ir kituose. „Liūdni slibinai“ įvertinti Sauliaus Mykolaičio vardine premija, nominuoti M.A.M.A. apdovanojimuose kaip metų alternatyvi grupė ir T.Ė.T.Ė. apdovanojimų „Tautos balso“ nominacijoje. 2010-aisiais išleistas debiutinis grupės „Albumas, raginantis tautą“ sulaukė nemažo pasisekimo ir šiuo metu yra ruošiamas papildomas albumo tiražas.

„Liūdni slibinai“ kovo 29 d. 19 val. koncertuos Klaipėdos „Švyturio menų doke“ (Naujoji Uosto g. 3). Bilietai – po 23–33 Lt, juos platina „Tiketa“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių