Linkuva kvies į tradicinę „Step dance“ šokio šventę

Gruodžio 10 d. Linkuvos miestelyje (Pakruojo raj.) į respublikinį šiuolaikinių šokių festivalį „Step dance“ jau šeštąjį kartą rinksis vaikų ir jaunimo šokių kolektyvai iš visos Lietuvos.

Festivalio organizatoriai pastebi, kad 2004 metais Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centre gimusio „Step dance“ dalyvaujančių kolektyvų meninis lygis nuolat auga, todėl ir šiemet tikisi ne tik pasisemti naujų idėjų, įkūnytų scenoje, bet ir maloniai nustebinti vieni kitus.

Pasak Linkuvos vaikų ir jaunimo užimtumo centro vadovės Renatos Dambrauskaitės Pėželienės politikai, nuolat diskutuodami apie jaunimo užimtumo problemas, tokiu būdu bėdų nesprendžia, o juk kartais tereikia tiek mažai - suteikti jaunimui erdvę, kurioje jie galėtų save išreikšti.

„Step dance“ jau keletą metų suburia skirtingų Lietuvos miestų, tačiau bendrų interesų turintį jaunimą turiningai bendradarbiauti, - tvirtina festivalio iniciatorė ir organizatorė R.Dambrauskaitė Pėželienė, - čia laimi ne didesnis miestas ar prabangius kostiumus vilkintys šokėjai, festivalyje visi tampa lygūs ir „kovoja“ tik judesiu ir muzika“.

Festivalio organizatorės teigimu „Step dance“ laukia ir tam ruošiasi visa nedidelio Linkuvos miestelio bendruomenė. Šis renginys tampa tarsi ankstyva Kalėdine vaikų ir jaunimo užimtumo centro dovana Linkuvai. Geriausiai pasirodę festivalio – konkurso kolektyvai  apdovanojami I, II, III laipsnio diplomais bei suvenyrais, jiems suteikiamos specialios nominacijos.

Šokių festivalio šviečiamiesiems tikslams nuolat finansinę paramą skiria viena didžiausių Pakruojo rajono įmonių „Saerimner“, kurios pagalba šiais metais pravertė įsigyjant bendruomeniška iniciatyva paremto renginio apdovanojimų statulėles. Už šįmet dalį skirtų lėšų renginio diplomams, reklamai ir atminimo dovanėlėms festivalio organizatoriai dėkoja ir Pakruojo rajono savivaldybei.

Linkuvos gyventojai tradiciškai prisiima ne tik festivalio organizatoriaus pareigas, bet ir kasmet deleguoja savo jaunuosius talentus – šiais metais Linkuvą festivalyje atstovaus vaikų ir jaunimo užimtumo centro šokių grupės "Erdvė" - gatvės šokių kategorijoje ir "Erdvė Junior" šiuolaikinio šokio kategorijoje.

Norintys šiais metais dalyvauti festivalyje, turėtų paskubėti – organizatoriai dalyvių paraiškų lauks iki gruodžio 6 dienos.


Šiame straipsnyje: Step dance

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių