Linijinių šokių šokėjos skina laurus

Kauno šokių klubo „Viena linija“ šokėjoms savaitgalį Rygoje vykęs 4-asis Baltijos šalių linijinių ir kantri šokių čempionatas buvo itin sėkmingas. Iš čempionato kaunietės grįžo su šešiais apdovanojimais.

Aukščiausias kauniečių iškovotas apdovanojimas - pirmoji vieta už kantri stiliaus šokio choreografiją. Jis atiteko klubo „Viena linija“ vadovei Renatai Šalaševičienei.

Čepmionate, kuriame dalyvavo pustrečio šimto dalyvių iš įvairių Europos šalių, Lietuvai atstovavo linijinių šokių klubai iš Vilniaus, Klaipėdos, Šiaulių, Ukmergės, Šilutės, Kauno. Kauniečių klubas „Viena linija“ šiame konkurse dalyvavo ketvirtą kartą. Į Latvijos sostinę vyko moteriška kompanija - dešimt klubo šokėjų. „Konkursuose dalyvaujame savo lėšomis, dėl išlaidų ir užimtumo ne kiekviena šokėja gali sau leisti tokias keliones. Tokiuose renginiuose pasitikriname savo jėgas ir garsiname Kauną“, - juokėsi klubo vadovė. Gruodį iš kantri ir linijinių šokių čempionato Milane kaunietės šokėjos parsivežė keturis apdovanojimus.

Linijiniai šokiai - viena seniausių pasilinksminimo formų, kuria pastaruoju metu užsikrečia vis daugiau lietuvių moterų. „Kodėl? Dėl vienos labai paprastos priežasties - čia nebūtinas partneris“, - populiarumo paslaptį atskleidė R.Šalaševičienė.

Sukurti Amerikoje, septintąjį dešimtmetį atkeliavę į Europą, Lietuvos klubuose linijiniai šokiai įsitvirtino prieš kelis metus. Jie šokami išsirikiavus linijomis, pagal penkių skirtingų ritmų muziką: valsą, polką, ča ča ča, svingą ir funky. Iš pradžių šokėjai mokomi žingsnelių, vėliau juos jungia į atskirus blokus. „Išmokusios šokti vienos, lengvai šoksite ir poroje“, - linijinių šokių privalumus vardijo R. Šalaševičienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių