Lietuvos teatro sąjungoje – aktorių vakarai ir spektaklių premjeros

Į naujo teatrinio sezono renginius vienas po kito publiką kviečia ne tik šalies teatrai, bei ir Lietuvos teatro sąjunga.

Jos būstinėje Vilniuje šį rudenį žiūrovų laukia aktorių kūrybos vakarai, susitikimai su jaunaisiais scenos menininkais, spektakliai iš Klaipėdos, Šiaulių, naujos premjeros, parodos ir knygų apie teatro asmenybes pristatymai. Į visus renginius įėjimas – laisvas.

„Teatro sąjunga vis labiau panašesnė į aktorių, menininkų namus. Daugėja norinčiųjų pristatyti savo kūrybos vakarus ir bendrauti su publika kamerinėje erdvėje. Mūsų durys atviros visiems scenos meno profesionalams, todėl ir rudens renginių programa labai marga – nuo kūrybos vakarų iki knygų ar net aktorių pomėgių pristatymų“, – atgyjančia sąjungos veikla džiaugėsi jos naujasis pirmininkas režisierius ir aktorius Ramutis Rimeikis.

Naująjį Teatro sąjungos rudens sezoną pradės jaunimas. Rugsėjo 13 d. 18 val. jaunosios kartos aktoriai Simonas Storpirštis, Darius Petrovskis ir režierius Paulius Ignatavičius dalysis įspūdžiais iš tarptautinės teatro vasaros mokyklos Maskvoje. Vaikinai pasakos, ką sužinojo, patyrė ir išmoko įspūdingoje visą birželį trukusioje programoje, kurioje dalyvavo teatro praktikai iš viso pasaulio. Renginyje ypač laukiami scenos meno praktikai.

Į kūrybos vakarus žiūrovus kvies aktorės Nijolė Narmontaitė (rugsėjo 24 d.), Lilija Žadeikytė, kuri kartu pristatys ir savo unikalių skiautinių parodą (spalio 8 d.), Ligita Kondrotaitė drauge su Karolina Masiulis-Paliuliene (spalio 22 d.).

Knygų apie teatrą kolekciją papildys dar dvi naujienos, todėl ir Teatro sąjungoje vyks menotyrininko Helmuto Šabasevičiaus knygos „Liepsnojantis maestro“ apie žinomą baletmeisterį Elegijų Bukaitį pristatymas (spalio 29 d.) bei aktorės Marijos Dičpetrytės knygos „Magdė“ sutiktuvės (lapkričio 5 d.).

Teatro sąjungos scenoje taip pat pasirodys svečiai iš Šiaulių ir Klaipėdos.

Spalio 15-ąją bus rodomas Laisvojo teatro iš Klaipėdos monospektaklis pagal Vadimo Levanovo pjesę „Sudie, derintojau!“ (Antono Shuminsky’o nuotraukoje – scena iš spektaklio). Klaipėdiečio Nerijaus Gedmino režisuotame spektaklyje vaidina jauna aktorė Augustė Pociūtė, už šį vaidmenį pelniusi apdovanojimą VI tarptautiniame monospektaklių festivalyje „Atspindys“.

Lapkričio 12-ąją sostinės publikai prisistatys „Naisių vasaros“ teatras. Žiūrovai išvys Reginos Steponavičiūtės režisuotą jaunų aktorių atliekamą sceninę kompoziciją ,,Krintant žvaigždei la la la“ pagal J.Tumo-Vaižganto, K.Binkio ir J.Žlabio-Žengės kūrybą.

Lapkritį Teatro sąjungos sceną papuoš net dvi premjeros. Lapkričio 19 d. įvyks kamerinis spektaklis „Daukantas: būdas senovės...“ pagal Simono Daukanto veikalą „Būdas senovės lietuvių, kalnėnų ir žemaičių“. Spektaklyje vaidins aktoriai Ramunė Skardžiūnaitė, Oneida Kunsunga, Arūnas Vozbutas. Šio spektaklio kūrėjai – A“Vozbutas, kompozitorius Algirdas Martinaitis, dailininkė Rasa Kriščiūnaitė.

Paskutinę rudens savaitę perspektyvus jaunosios kartos režisierius Paulius Ignatavičius Teatro sąjungoje pakvies į spektaklio premjerą jaunimui „Dostojevskis vaikams“ pagal Fiodoro Dostojevskio kūrybą.

Žiūrovai laukiami adresu – Teatro g. 8, Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių