Lietuvos operos talentai sugrįžta namo

Žymiausiuose Europos operos teatruose dainuojantys jaunieji Lietuvos talentai gruodžio mėnesį susirenka namo.

Bohemiečių solistai kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir maestro Gintaru Rinkevičiumi muzikos gurmanams dovanos koncertą „Lakštingalos sugrįžta“.

Koncerto režisierė Dalia Ibelhauptaitė sako, kad tai – išskirtinė galimybė pamatyti tiek ryškiausių operos solistų ir įvairiapusių asmenybių vienoje scenoje.

„Mūsų solistai labai sėkmingai siekia karjeros Europos teatrų scenose, todėl nelengva visiems sugrįžti į Lietuvą ir pasirodyti kartu. Džiaugiuosi, kad pirmą kartą per visą bohemiečių gyvavimo istoriją pavyko po vienu stogu surinkti tiek daug jaunųjų talentų, kurie jau dabar yra mūsų kultūros aukso fondas“, – sako režisierė.

Koncerte skambės gražiausios retai atliekamų operų arijos, ištraukos iš miuziklų ir net žinomos pop dainos. Pasirodys operos scenos „lakštingalos“ – Liora Grodnikaitė, Edgaras Montvidas, Lauryna Bendžiūnaitė, Asmik Grigorian, Laimonas Pautienius, Dainius Stumbras, Sandra Janušaitė, Rafailas Karpis, Jeronimas Milius ir kiti bohemiečių atlikėjai.

Taip pat pirmą kartą prie bohemiečių prisijungs Lietuvoje nuo 2002 m. negyvenanti solistė Jurgita Adamonytė. Neseniai žymiajame Londono „Covent Garden“ operos teatre ji atliko du pagrindinius vaidmenis – Kerubino V. A. Mocarto operoje „Figaro vedybos“ ir Dorabelos to paties kompozitoriaus operoje „Visos jos tokios“.

Kaip ir per kiekvieną pasirodymą bohemiečiai ruošiasi nustebinti klausytojus aukštyn kojom apversdami tradicines kūrinių interpretacijas ir maišydami muzikos žanrus. Tie, kurie Jeronimą Milių iki šiol girdėjo tik operos ir miuziklo amplua, turės galimybę pamatyti dar vieną jo veidą: jis dainuos su sunkiojo metalo grupe „Soul Stealer“.

Koncerte „Lakštingalos sugrįžta“ dalyvaus ir bohemiečių draugai – elektroninės muzikos kūrėjai Leon Somov, Few Nolder, Mario Basanov ir Vidis. Tik šį kartą, skirtingai ne „XYZ“ elektroninės operos fantazijoje, jiems neteks su elektronika maišyti operos arijų. Atvirkščiai – gerai žinomus jų kūrinius „Who Shot The Silence“, „Butterflies“ ir „Cocoon“ bohemiečiai pritaikys simfoninio orkestro ir operos solistų atlikimui.

Koncertai „Lakštingalos sugrįžta“ vyks Vilniaus kongresų rūmuose gruodžio 17 ir 19 dienomis. Bilietus į koncertus platina Bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių