Lietuvos kino teatruose – Kanų kino festivalio favoritų derlius

Ką tik praūžusiame 65-ajame Kanų kino festivalyje kino kritikus ir žiūrovus sužavėję šedevrai pasieks ir Lietuvos kino teatrus. Kino platinimo kompanija „Incognito Films“ praneša, kad jau liepą Lietuvos žiūrovų laukia Kanų kino festivalį atidariusios Weso Andersono juostos „Mėnesienos karalystė“ premjera, o ankstyvą rudenį – gangsteriškas trileris „Virš įstatymo“.

Intelektualus, originalaus ir ironiškas – kino kritikai neliko abejingi naujausiam W. Andersono („Tenenbaumai“, „Kelyje su "Dardžylingu“) filmui „Mėnesienos karalystė“, kuriame šmaikštūs dialogai ir išmintingi pokalbiai apie šeimą, atsakomybę, meilę ir gamtos katastrofas supinami su iki menkiausių smulkmenų stilinga personažų apranga, šukuosenomis, aplinkos detalėmis ir spalvomis.

Kerinčią filmo nuotaiką kursto ir kompozitoriaus Alexandre'o Desplat muzika bei garso takeliui parinktos senų laikų dainos, atkuriančios 1965-ųjų autentiką ir itin stipri talentingiausių Holivudo žvaigždžių komanda: Bruce'as Willis, Edwardas Nortonas, Tilda Swinton, Billy Murray'us, Harvey Keitelis, Frances McDormand ir kiti.

O rudenį Lietuvos žiūrovai išvys gangsterišką trilerį „Virš įstatymo“. Pasak Kanų kino festivalyje vieno pirmųjų jį pamačiusio lietuvių kino kritiko Edvino Pukštos, filmas neabejotinai patiks visiems vakarėlių, priėmimų ir kokteilių liūtams bei Lietuvoje sėkmingai žiūrimo TV serialo „Sausas įstatymas: mafijos gimimas“ (Boardwalk Empire, BTV) gerbėjams.

Australų režisieriaus Johno Hillcoato filmas pastatytas remiantis Matto Bonduranto romanu „Girčiausia pasaulyje apygarda“. Šis sukurtas pagal tikrus įvykius, nes autorius ištyrė ir aprašė savo paties senelio Jacko Bonduranto nusikaltimus Virdžinijos valstijoje.   

Sauso įstatymo (prohibicijos) eros įkarštyje trys broliai iš JAV provincijos užkūrė stiprių gėrimų varymo fabrikėlį ir aptarnavo degančios trauktinės geidžiančią liaudį. Šeimos verslo bėdos prasidėjo, kai Čikagos prokuroras atsiuntė į komandiruotę žvėriškai brutalų FTB agentą, kuris pasėjo apygardoje smurto sėklą. Broliai nenori nusileisti, bet nesileidžia provokacijai kariauti.

Drąsaus trilerio muzikinį garso takelį sukūrė muzikantas Nickas Cave'as, tad filmas patiks ne tik mėgstantiems žiūrėti, bet ir klausytis.


Šiame straipsnyje: kinasfilmaikultūra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių