Lietuvos kinas bus pristatomas Europos filmų mugėje

Kitą savaitę Lietuvos kino industrijos atstovai vyks į Tarptautinį Berlyno kino festivalį, kur Lietuvos kinas antrus metus iš eilės bus pristatomas prestižinėje Europos filmų mugėje.

Vasario 9-6 dienomis Vokietijos sostinėje veiks modernus nacionalinis Lietuvos kino stendas, pranešė vieni iš stendo organizatorių - viešoji įstaiga „MEDIA Desk Lietuva“.

Lietuvos kino stendas pasaulio kino industrijos atstovus pasitiks su šūkiu „Viskas įmanoma“. Trijuose dideliuose ekranuose bus pristatomos Lietuvos kino naujienos: šalyje sukurti nauji filmai, įvykę festivaliai.

Anot pranešimo, šiemet Lietuvai Berlyne atstovaus 26 organizacijos - kino gamybos kompanijos, prodiuseriai, festivalių organizatoriai, filmų platintojai. Europos filmų mugės organizatoriai paskelbė, kad sulauks iš viso 6,9 tūkst. dalyvių iš 90 šalių.

Kultūros ministro Arūno Gelūno teigimu, Europos filmų mugė - puiki vieta susirasti ir partnerius, ir platintojus.

„Dalyvavimas ypač reikšmingais šiais metais žinant, jog jau greitu metu pradės veikti Lietuvos kino centras, tikėtinos fiskalinės skatinimo priemonės kinui. 2011 metais teko lankytis Berlyne ir Lietuvos stende. Džiaugiuosi, kad Lietuvos kinas yra taip profesionaliai atstovaujamas“, - pranešime cituojamas ministras.

„MEDIA Desk Lietuva“ biuro vadovas Dominykas Širvinskas pabrėžė, kad Lietuvos kinui 2011-ieji buvo tarsi lūžio metai, mat, be kita ko, pernai itin populiarus Lietuvoje buvo lietuviškas filmas „Tadas Blinda“, kurį ketinama pristatyti ir Berlyne.

„Priimtas Kino įstatymo pakeitimo įstatymas, įsteigtas Vilniaus kino biuras, pirmą kartą lietuviškas filmas pasiekė visus lankomumo ir pajamų rekordus. Reikia apie tai papasakoti kolegoms užsienyje ir dar kartą jiems priminti, kad mūsų šalyje yra visos sąlygos profesionaliam kinui kurti“, - sakė D.Širvinskas.

Tarptautinis Berlyno kino festivalis „Berlinale“ ir jo metu kasmet vykstanti Europos filmų mugė - vieni svarbiausių ir reikšmingiausių kino renginių Europoje ir pasaulyje. Čia šalys ir kino kompanijos pristato savo produkciją ir paslaugas mugėje bei specialiose filmų peržiūrose.


Šiame straipsnyje: kinaslietuvos kinasfilmaifilmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių