Lietuvos jūrų skautija sustiprėjo Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramos dėka

Jaunimo laisvalaikio užimtumas - nevyriausybinių organizacijų pagrindinė veikla. Didinti fizinį aktyvumą ir jaunimo užimtumą yra pagrindinis Lietuvos jūrų skautijos uždavinys.

Lietuvos jūrų skautija (LJS) savo veiklą, kurios pagrindinis tikslas – tobulinti ir neformaliai ugdyti Lietuvos vaikus ir jaunimą, naudojant marinistinio ugdymo skautų ir jūrų kadetų pasaulyje patikrintus metodus, kokybiškai vykdo veiklas jau nuo 2001 metų, o judėjimo veiklos užuomazgos - nuo pat Nepriklausomybės atsikūrimo.

LJS  tikslinė grupė yra vaikai ir jaunimas, todėl didžioji dalis veiklos ir projektų susiję su jų neformaliojo ugdymo organizavimu: nenutrūkstamai vykstantys ugdymas, kasmetiniai renginiai, mokymai ir stovyklos, iš jų daugelis vaikams  ir ne tik savo organizacijos nariams. Taip kasmet bandoma plėstis ir stiprėti. Veikla tobulėjo, vykdant ne tik nacionalinius ir regioninius Socializacijos, Nusikalstamumo prevencijos, Kryptingo ugdymo, Institucinės plėtros bet ir  tarptautinius projektus (nuo 2003 kasmet esame bent dviejų tarptautinių renginių dalyviai).

Įgyta patirtis taikoma kasdieniniame darbe. LJS apjungia jūrų skautų regionus Vilniuje, Kaune, Kauno rajone, Klaipėdoje, Biržuose, Kaišiadoryse, Lazdijuose, Marijampolėje, Panevėžyje, Raseiniuose ir Tauragėje.

LJS, parengusi paprojektį „Lietuvos jūrų skautijos stiprinimas“, gavo 322900,00 Lt paramą iš Europos Ekonominės Erdvės (EEE) ir Norvegijos finansinių mechanizmų bei Lietuvos Respublikos pagal subsidijų schemą „Nevyriausybinių organizacijų sektoriaus stiprinimas“.

Šiuo projektu LJS siekė stiprinti savo organizaciją įtraukiant vis naujus būrelių vadovus, jiems suteikiant žinių iš pradžiamokslio seminaro, pedagoginių-psichologinių žinių minimumo kursų, taip pat keliant būrelių vadovų kvalifikaciją praktiniuose mokymuose, tolimojo plaukiojimo žygiuose, įgyjant žinių buriavimo kursuose, sveikos gyvensenos bei populiariosios ekologijos, karinio parengimo, renginių organizavimo, vadybos pagrindų, ugdymo renginių seminaruose – kvalifikacijos kėlimas padėjo vykdyti kokybišką veiklą, perduoti savo žinias kitiems bei dalintis gerąja patirtimi, dalyviams buvo suteikti atitinkamo lygio pažymėjimai-sertifikatai.

Apmokyti vadovai vykdys veiklą LJS regionuose visoje Lietuvoje ir taip užtikrins paprojekčio sklaidą. Tikslinė projekto grupė – su jūrine veikla tiesiogiai susiję žmonės, savo ateitį siejantys su jūreivyste, norintys tobulėti ir įgyti daugiau žinių, pakelti savo kvalifikaciją.

Siekiant įgyvendinti paprojekčio tikslus, buvo atliktas tyrimas apie  poreikius, esamą situaciją bei pokytį po projekto įgyvendinimo. Taip pat buvo pagerinta materialinė bazė, kuri padėjo geriau įgyvendinti paprojekčio užsibrėžtus tikslus.

Buvo įrengtos asmeninės organizacijai priklausančios LJS laivų remonto-statybos dirbtuvės, kuriose bus savarankiškai statomos (neformaliai mokant ir vaikus) valtys ir taisomas turimas inventorius, buvo nupirkta reikalinga įranga bei jūrinis inventorius – įvairios valtys ir būtinas gelbėjimo kateris, įgyjant galimybę profesionaliau mokyti vaikus ir jaunimą buriavimo, irklavimo, vandens žygeivystės;  buvo įrengta tik LJS laivynui laikyti skirta prieplauka – tai kokybiškai atnaujinta, saugesnė, higieninius reikalavimus atitinkanti edukacinė aplinka uoste.

Paprojekčio pasiekimai – pakelta būrelio vadovų kvalifikacija  bei pagerinta materialinė LJS bazė. Daugiau apie projektą rasite internetiniame puslapyje www.lietuvosjuruskautija.lt  



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių