Lietuvos dramos teatre – Kauno kamerinio teatro viešnagė

2013 m. kovo mėnesį Lietuvos nacionalinio dramos teatro scenose viešės trys Kauno kamerinio teatro spektakliai. Kovo 1 d. studijoje bus rodoma Aleksandro Rubinovo monodrama „Koba“, sukurta pagal E. Radzinskio apysaką (rež. S. Rubinovas), kovo 2 d. ten pat vyks K. Kostenkos „Hitleris ir Hitleris“ (rež. S. Rubinovas), o kovo 5 d. mažojoje salėje bus galima pamatyti D. Čepauskaitės „Dieną ir naktį“(rež. S. Rubinovas).

„Koba“ – tai istorija apie despotišką Stalino esmę, papasakota jo draugo ir bendražygio. Jis ir Koba (Koba – revoliucinis Stalino slapyvardis) daugelį metų dalinosi duonos rieke ir revoliucijos pergalių džiaugsmu, mylėjo ir gerbė vienas kitą. Paskui meilė virto baime, o kovotojas Koba – diktatoriumi Stalinu, ištobulinusiu galingiausią žmonijos ginklą – baimę. Spektaklis yra apkeliavęs nemažai tarptautinių teatro festivalių: „Armmono“ Jerevane (Armėnija), „Zvaigzne“ Rygoje (Latvija), „Vidlunia“ Chmelnickyje (Ukraina), Charkove (Ukraina). 2011 metais festivalyje „Monoklis“, Sankt-Peterburge (Rusija) pelnė I premiją. Už Kobos ir Hitlerio vaidmenį spektaklyje K.Kostenkos „Hitleris ir Hitleris“ aktorius Aleksandras Rubinovas 2011 m. apdovanotas „Fortūnos“ statulėle.

Spektaklis „Hitleris ir Hitleris“, sukurtas pagal šiuolaikinio rusų dramaturgo Konstantino Kostenkos pjesę, ne kartą apdovanotą Rusijos prestižiniuose dramaturgijos konkursuose, pasakoja apie kitą garsiausią XX a. diktatorių. Tačiau tai nėra dokumentinė A. Hitlerio biografija, veikiau siurrealistinis farsas universalaus  tirono tema, pilnas paradoksalaus humoro, provokuojančios vaizduotės, estetinių, moralinių, politinių iššūkių.

Dviejų dalių drama „Diena ir naktis“ – tai atviras Kauno kamerinio teatro bandymas kalbėti viena skaudžiausių temų – apie žydų holokaustą Lietuvoje. Spektaklio kūrėjai pasakoja dramatišką lietuvio ir žydės meilės istoriją II pasaulinio karo metu, mėgindami gilintis į dviejų tautų tarpusavio santykių problemas istorijos traumų akivaizdoje.

Bilietai parduodami Lietuvos nacionalinio dramos teatro kasoje, bei „Tiketos“ kasose.

Informacija telefonu 8 618 75 780; 8 612 62226



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių