Lietuvos atstovo pasirodymas Eurovizijoje – gegužės 27 dieną

Šiemet Lietuvos atlikėjas dalyvaus Osle vyksiančio Eurovizijos dainų konkurso antrajame pusfinalyje gegužės 27 dieną kartu su nuolat lietuviams aukštus balus skiriančia Airija.

Su airiais, gruzinais, ukrainiečiais ir danais

Sekmadienį popiet Norvegijos sostinėje ištraukti burtai, kokiame iš dviejų pusfinalių dainuos 55-ojoje Eurovizijoje dalyvaujančios šalys. Visos valstybės buvo suskirstytos į 5 krepšelius, atsižvelgiant į kelių paskutinių metų balsavimo tendencijas. Lietuva kartu su kitomis Baltijos ir Skandinavijos valstybėmis pateko į antrąjį krepšelį.

Ištraukus burtus paaiškėjo, kad antrajame pusfinalyje, kuris įvyks ketvirtadienį, gegužės 27 dieną, be Lietuvos dar dalyvaus Šveicarija, Gruzija, Turkija, Airija, Slovėnija, Švedija, Ukraina, Nyderlandai, Bulgarija, Kroatija, Danija, Azerbaidžanas, Kipras, Rumunija, Izraelis ir Armėnija.

Prieš tai, pirmajame pusfinalyje gegužės 25 dieną, antradienį, dainuos Serbija, Suomija, Rusija, Graikija, Slovakija, Bosnija ir Hercegovina, Islandija, Moldova, Malta, Portugalija, Makedonija, Latvija, Baltarusija, Belgija, Lenkija, Albanija ir Estija.

Pasirodys pirmojoje dalyje

Be to, ištraukti burtai, kokioje koncerto dalyje pasirodys atitinkamų valstybių atlikėjai. Burtai lėmė, kad antrajame pusfinalyje Lietuva kartu su Šveicarija, Švedija, Ukraina, Danija, Azerbaidžanu, Izraeliu ir Armėnija dalyvaus pirmojoje koncerto dalyje, o į antrąją pateko likusios devynios šio pusfinalio dalyvės.

Pirmojo pusfinalio pirmojoje dalyje pasirodys Serbija, Suomija, Rusija, Slovakija, Bosnija ir Hercegovina, Moldova, Latvija bei Estija, likusių devynių valstybių atlikėjai dainuos antrojoje šio pusfinalio dalyje.

Galutiniai šalių pasirodymo pusfinaliuose ir finale numeriai bus ištraukti delegacijų vadovų susitikime, kuris Norvegijos sostinėje vyks kovo 22–23 dienomis.

Į finalą iš 17 pateks 10

Kiekviename iš pusfinalių dalyvaus po 17 valstybių. Iš kiekvieno pusfinalio po 10 dainininkų, surinkusių daugiausiai žiūrovų ir nacionalinių žiuri balsų, pateks į konkurso finalą, kuris įvyks gegužės 29 dieną, šeštadienį.

Šio sekmadienio ceremonijos metu taip pat paaiškėjo, kuriame pusfinalyje balsuos iškart finale dalyvaujančios šalys. Tai šiemetinio konkurso organizatorė Norvegija ir vadinamosios keturios nuolatinės Eurovizijos narės - Didžioji Britanija, Prancūzija, Vokietija bei Ispanija.

Už dainuojančius pirmajame pusfinalyje be 17 dalyvaujančių valstybių taip pat turės galimybę balsuoti Vokietijos ir Ispanijos, o antrojo pusfinalio metu, taigi ir už Lietuvą, dar galės balsuoti Norvegijos, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos žiūrovai bei žiuri.

Vyksta nuo 1956-ųjų

Lietuvos daina ir atlikėjas, vyksiantis šiemet į Eurovizijos dainų konkursą Osle, paaiškės kovo 4 dieną.

Visi Eurovizijos dainų konkurso koncertai vyks neseniai šalia Oslo pastatytoje „Telenor“ arenoje. Planuojama, kad konkurso organizavimas šiemet kainuos apie 24 milijonus eurų (apie 83 mln. litų). Tai kur kas mažiau, nei buvo išleista pernai Maskvoje rengiant 54-ąjį Eurovizijos dainų konkursą, kainavusį per 35 mln. eurų (beveik 121 mln. litų).

Eurovizijos dainų konkursai kasmet rengiami nuo 1956-ųjų. Lietuva juose su pertraukomis dalyvauja nuo 1994 metų. Iki šiol aukščiausia Lietuvos atstovų užimta vieta yra 6.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių